Maşina fâşneaţă cu care i-am speriat pe clujeni

Maşina fâşneaţă cu care i-am speriat pe clujeni
A venit Skoda Fabia şi e cald. Nu pentru că am supraîncălzit motorul, ci pentru că e un model nou, abia lansat; un facelift estetic şi, mai cu seamă, performant.

Noi am testat un „benzinar" Fabia Style 1.2 TSI cu 110 cai putere. Pur şi simplu, am zburat cu maşina asta mică şi fâşneaţă. Probabil i-am speriat pe unii dintre şoferi pe câteva porţiuni drepte din Cluj, unde nu se mergea bară la bară. Acum recunoaştem deschis că e un adevărat noroc faptul că nu am dat peste vreun radar.

Maşina de test drive te şi îndeamnă la aventură: are scaune sport, volan de piele, cutie de viteze manuală în şase trepte. Am uitat ceva? Normal: audiţia superbă a muzicii în boxe.

La nivel de dotări standard, a treia generaţie Skoda Fabia vine echipată serios: are sistem climatronic, easy start, computer de bord, cotieră la şofer, geamuri atermice, jante aliaj, radio cu mp3 player, cu display color de 5 inci şi sistem de monitorizare a presiunii pneurilor. Ai cam tot ce vrei şi lucruri în plus.

Consumul este unul dintre marile atu-uri ale acestei maşini: 5,2 litri la suta de kilometri, pentru modelul 1.2 TSI. Sistemul Start-Stop economiseşte combustibil oprind automat motorul când nu este necesar. Versiunea pentru noua Fabia răspunde chiar şi la diferite situaţii presetate pentru a creşte eficienţa utilizării combustibilului.

Maşina are detectorul de oboseală, care analizează datele provenite de la senzorii direcţiei servo-asistate pentru a detecta comportamentul şoferului. În astfel de cazuri, Maxi DOT lansează avertizări pentru şoferi şi le recomandă o pauză.

Şi nu neapărat de oboseală se ocupă Maxi DOT, ci şi de neatenţie. Folosind radarul din bara de protecţie frontală, Front Assistant iniţiază un semnal audio-vizual folosind Maxi DOT pentru a avertiza cu privire la riscul de coliziune. În cazul în care şoferul nu reacţionează, sistemul iniţiază frânarea în vederea minimizării unui posibil impact. Nu vă recomandăm să încercaţi un impact, dar şi aici lucrurile stau bine la noua Skoda, care a primit 5 stele la testul de siguranţă EuroNCAP.

Este o maşină emoţională şi funcţională, cu un exterior compact şi un interior spaţios. În plus, noua ŠKODA Fabia oferă mult mai multe posibilităţi de personalizare decât înainte, atât la interior, cât şi la exterior. Opțiunea ColourConcept, disponibilă pe Noua ŠKODA Fabia, va fi pe placul celor care doresc să fie cât mai originali. Sunt peste 125 de combinații de culori recomandate. Vă puteţi convinge accesând configuratorul modelului de pe site-ul www.compexit.ro.

Beneficiind de sisteme inovatoare de siguranță, confort și infotainment, provenite de la automobilele din segmentele superioare, noua ŠKODA Fabia este însoțitorul perfect în cotidian. Pentru prima dată, un automobil ŠKODA poate fi conectat cu ușurință la un smartphone prin intermediul tehnologiei MirrorLinkTM. Aceasta transpune aplicațiile smartphone-urilor pe display-ul sistemului de infotainment. Astfel, de exemplu, utilizarea softului de navigație sau ascultarea muzicii personalizate la bordul mașinii capătă o nouă calitate. Conexiunea se face rapid și simplu. Cu un cablu USB, trebuie doar conectat smartphone-ul cu sistemul Bolero, activat modul MirrorLinkTM de la sistemul radio și apoi aplicațiile certificate MirrorLinkTM vor fi „oglindite" pe ecranul sistemului de infotainment.

Foarte utilă este și o altă funcție - SmartGate. Aceasta permite pentru fiecare călătorie memorarea și utilizarea mobilă în anumite aplicații ale smartphone-ului a datelor despre automobil, ca de exemplu consumul, viteza medie, costurile și altele. Transferul de date se face fără fir, prin WiFi.

Gama de motoare complet nouă impune de asemenea noi standarde, făcând din noul model cea mai ecologică și economică ŠKODA Fabia din toate timpurile. Pentru varianta pe benzină, sunt disponibile motoare cu puteri care variază între 60 și 110 CP, în timp ce motoarele diesel se pot baza pe un 1.4 TDI, care scoate 90 sau 105 cai putere. Va exista și o versiune Greenline a acestui motor în varianta de 75 CP, consumul mediu mixt anunțat fiind de doar 3.1 litri/100 km.

Preţurile pornesc de la 9.920 de euro cu TVA şi 1.000 de euro avantaj client pentru liniile de echipare Ambition şi Style. Suplimentar, la finantarea prin Porsche Finance Group, beneficiati de 3 % bonus financiar si o rata lunara de la 93 euro TVA inclus.

Noua ŠKODA Fabia este alegerea ideala si in cazul achizitiei prin programul Rabla. Pe langa prima de la stat in valoare de 6.500 lei, in cazul noului model, puteti accesa Ecobonusul, motorizarile respectand normele de poluare Euro 6 si cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km.

Noua ŠKODA Fabia este disponibilă pentru drive test la showroom-urile Compexit din Cluj-Napoca, Calea Turzii, nr. 223 si Bistrita, Cartier Viisoara 264.

Comenteaza