Reţetă de toamnă! Plăcintă cu dovleac

Reţetă de toamnă! Plăcintă cu dovleac

Un desert gustos şi aromat, plăcinta de dovleac este nelipsită din bucătăria toamnei, fiind un preparat uşor de realizat şi la îndemana oricui.

Ingrediente 

Pentru aluat:
 200 g faina
 2 pahare mici iaurt
 120 g margarina

Pentru umplutura
 700 g pulpa dovleac
 200 g zahar
 2 linguri margarina
 1 lingurita scorţisoara

Pentru servit:
 100 g zahar pudra

Într-un vas, se pune faina si margarina rece si se mixeaza grosier. Adauga cele doua pahare mici de iaurt bine scurs. Mixeaza pentru a obţine un aluat omogen. Înveleste aluatul în folie alimentara si se da la rece pentru o ora. Pregateste umplutura: dovleacul trecut prin razatoare se pune la calit în margarina topita. Adauga zaharul, scorţisoara si se lasa pe foc 10-15 minute.

Aluatul se scoate de la rece si se întinde pe masa presarata cu faina, într-o foaie de un centimetru. Taie foaia în trei si partea din stânga se asaza peste cea din dreapta. Apoi se pun marginile de sus si de jos ale celei de-a treia foi, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Repeta operaţiunea de înca doua ori si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa la congelator pentru o ora.

Aluatul se împarte în doua si se întind doua foi, cea de suport mai groasa, iar cea de deasupra cât se poate de subţire. Pune foaia suport în tava unsa cu margarina. Repartizeaza umplutura si apoi se acopera cu a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, se lasa sa se raceasca în tava si se aduce la masa presarata cu zahar pudra

Comenteaza