Sucul acestui fruct îţi PROTEJEAZĂ INIMA

Sucul acestui fruct îţi PROTEJEAZĂ INIMA
Sucul de pepene verde şi galben poate combate atacurile cerebrale şi infarctul.

Consumul de pepene verde şi galben ajută inima să bată sănătos, spun experţii în nutriţie într-un studiu publicat în Statele Unite ale Americii (SUA).

Dieta care include mai mult suc de pepene vă ajută să diminuaţi colesterolul. Un aport mare de pepene verde sau galben ajută inima să bată bine şi scade incidenţa infarctelor.

"Citrulina scade tensiunea arterial şi am fost interesaţi să explorăm această posibilitate", susţine cercetătorul Shubin Saha, specialist în nutriţie la Purdue University Extension. "Modificările tensiunii arteriale asociate cu consumul ridicat de pepene sunt promiţătoare", spune Saha.

Studiu pe şoareci
Cercetătorii au hrănit două grupuri de şoareci cu alimente bogate în grăsimi saturate şi colesterol. Jumătate din şoareci au primit apă care conţine 2% concentraţie de suc de pepene verde, în timp ce grupul celălalt a primit aceeaşi cantitate de apă completată cu o soluţie asemănătoare în conţinutul de carbohidraţi cu sucul de pepene verde.

Şoarecii care au consumat suc de pepene verde au fost cu proximativ 30 la sută mai slabi decât grupul de control şi a avut cu 50 la sută mai puţin colesterol rău - LDL. În grupul experimental, s-a constatat o reducere a depunerilor de plăci în artere, dar şi un nivel mare de citrulină - substanţa din pepene.

 

Comenteaza