Vacanţă ratată în Turcia: "Întors din vamă. Mi-au stricat concediul... timp pierdut, nervi"

Vacanţă ratată în Turcia: "Întors din vamă. Mi-au stricat concediul... timp pierdut, nervi"

Turiştii români sunt întorşi din vama turcă dacă buletinul le expiră peste 3 luni. Vameşii aplică legea paşaportului, adică minim 5 luni valabilitate. 

Unii români îşi ratează vacanţa în Turcia din cauza faptului că vameşii nu acceptă tranzitarea frontierei cu un act de udentitate care expiră în următoarele 3 luni, aşa cum erau obişnuiţi românii când ieşeau din ţară pentru concedii. 

"Tocmai am fost întors din vama turcă din cauza buletinului care expiră peste 3 luni, au zis ca minim 150 zile!! Adică minim 5 luni… Mi-au stricat concediul… timp pierdut nervi... etc.  În acel moment în care au zis ca eu cu soția pot intra, iar copilul poate sa plece acasă m-am simțit luat peste picior… Mă abțin să nu folosesc alte cuvinte ….", a scris un român pe grupul de Facebook Forum Turcia.  

Omul scrie că i se pare nedreaptă situaţia. "NORMAL TREBUIE SĂ FIM PRIMIȚI CU BRAȚELE DESCHISE !!! CA LĂSĂM NIȘTE BANI LA EI ! NU SUNTEM MIGRANȚI!!"

"E efectiv la noroc chestia asta CI vs pașaport, din păcate. Nouă de ex, săptămâna trecută, în Istanbul peste tot ni s-a solicitat pașaport (hotel, excursii etc). Nu sunt deloc familiarizați/instruiți conform reglementărilor în vigoare. Ei știu că în Turcia se intră cu pașaport și pace bună. Nici nu te poți înțelege omenește, nivelul de engleză fiind (spre) zero... Mai bine lăsau cum a fost mereu, cu pașaport. Așa parlamentarii noștri numa' au bulversat oamenii, și mai rău, ca în această speță, au stricat concediul oamenilor", au scris alţi români care au fost în vacanţă în Turcia. 

Amintim că preşedintele Recep Tayyip Erdogan a aprobat pe 20 mai un decret, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial turc, în baza căruia cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile. Decizia luată de preşedintele Erdogan a venit în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Ankara.

CITEŞTE ŞI: Românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul

Comenteaza