PSD Cluj cere mai mulţi bani pentru sănătate de la CJ Cluj. Ce spune Alin Tişe

PSD Cluj cere mai mulţi bani pentru sănătate de la CJ Cluj. Ce spune Alin Tişe
PSD Cluj solicită printr-un comunicat de presă conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj să nu subfinanţeze investiţiile în sănătate.

Județul Cluj este un centru al excelenței în educație, sănătate și cercetare, prin urmare finanțarea acestor domenii și din bugetul Consiliului Județean Cluj este foarte importantă, consideră PSD Cluj.

"Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre privind nominalizarea sumei de 4.952.000 de lei pe unităţi sanitare şi pe lucrări de reparaţii curente, reparaţii capitale, investiţii şi dotări cu echipamente medicale.

În condițiile în care, în 2016, suma repartizată sănătății a fost cel puțin dublă, de aproximativ 12.000.000 lei, PSD Cluj solicită Executivului Consiliului Județean Cluj, să respecte statutul Clujului de centru al excelenței medicale și să nu subfinanțeze investițiile în sănătate", se arată într-un comunicat de presă al PSD Cluj.

În replică, preşedintele forului judeţean clujean, Alin Tişe, afirmă că în acest an bugetul de investiţii al CJ Cluj este cu 20% mai mic tocmai din cauza politicii Guvernului PSD.

"Ar trebui mai mulţi bani pentru toate. Problema este că bugetul meu mi-a scăzut cu 20 % pentru că Guvernul PSD m-a obligat să măresc salariile, şi nu ne-a dat resurse alternative de unde să iau banii aceia. Şi atunci banii aceia s-au luat din bugetele primăriilor şi a consiliilor judeţene şi automat bugetul de investiţii a scăzut cu 20 %. Sunt de accord că ar trebui mai mulţi bani şi la sănătate, dar am gândit o chestiune echilibrată, în aşa fel încât să putem să facem şi modernizarea drumurilor şi să finalizăm măcar obiectivele începute în spitale. E suma maximă pe care am putut să o prindem dar în mod cert e nevoie de mai mulţi bani în toate domeniile, nu numai la sănătate, însă atât poate bugetul acum", a declarat Alin Tişe pentru ZIUA de CLUJ.

 

Comenteaza