Şantierul autostrăzii Gilău - Nădăşelu, privit de la înălţime VIDEO

Şantierul autostrăzii Gilău - Nădăşelu, privit de la înălţime VIDEO
O nouă filmare făcută de la înălţime arată în ce stadiu se află, în momentul de faţă, lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu al Autostrăzii Transilvania.

Imaginile, realizate de Asociaţia Pro Infrastructura cu ajutorul unei drone, urmăresc traseul întregului şantier şi prezintă cât de avansate erau lucrările la finalul lunii februarie, în data de 29. 

"În filmare veţi putea observa că lucrările au fost reluate în urma negocierilor dintre constructor (UMB) şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Constructorul a ameninţat cu rezilierea contractului pentru că beneficiarul (CNADNR) a interpretat contractul semnat în sensul diminuării sumelor de plată ca urmare a "optimizărilor" realizate de constructor. Se pare că problemele s-au rezolvat şi în acest moment UMB lucrează din nou susţinut pe acest segment de autostradă mult aşteptat", explică membrii asociaţiei.

Lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu, cu o lungime de 8,7 km, au fost demarate în august 2014, fiind executate de asocierea UMB Spedition - Tehnostrade. Costul lor se ridică la 59 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată doar de la bugetul de stat.

La mijlocul lunii februarie constructorul a trimis o notificare de reziliere a contractului la CNADNR, deoarece autorităţile au refuzat să-i plătească lucrările făcute. În 25 februarie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, aflat într-o vizită la acest şantier, a precizat că a avut discuții cu cei de la UMB şi că lucrările vor continua fără probleme. În acelaşi timp, el a afirmat că întreg tronsonul va fi finalizat până la finalul acestui an. 

Şantierul fusese vizitat cu două săptămâni înainte şi de şeful CNADNR, Cătălin Homor, care a precizat că lucrările de execuţie a tronsonului Gilău - Nădăşelu sunt finalizate în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă, iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie.

El a specificat că unul din principalele impedimente care încetinesc construcţia lui este reprezentat de necesitatea defrişării unei suprafeţe de pădure.

Comenteaza