Foto Arhitectul-șef al județului, despre urbanismul din Aiton: “ Exemplele bune continuă să apară''

Arhitectul-șef al județului, despre urbanismul din Aiton: “ Exemplele bune continuă să apară''

O casă (cu demisol, parter și mansardă) propusă în comuna Aiton pe o parcelă de circa 1500 de metri pătrați a primit aprecieri la ședința online de urbanism din 17 aprilie. E și modernă, dar respectă și specificul local. 

''Comuna Aiton beneficiază din 2018 de un nou regulament local de urbanism. Un regulament care conține reguli detaliate privind amplasarea pe parcelă, volumetria și arhitectura construcțiilor, scopul fiind de a se încuraja o arhitectură de calitate adaptată contextului rural. Și .... Exemplele bune continua să apară și cred că vor duce la o pastrarea unui sat frumos prin integrarea noilor construcții în specificul zonei. Cu ajutorul breslei, comunității și administrației locale se poate să ajungem să avem localități cu o arhitectură frumoasă!

Felicitări colegilor arhitecți, dar și beneficiarilor! Cred cu tărie că #împreună vom reuși să creionăm o cultură a construirii în rural! Așa DA!

Autori:
Arh. Cecilia Stupar Neagu
Arh. Alex Zaharia
Arh. Alexandra Zaharia
"Creaţia arhitecturală este menită să organizeze funcţional şi estetic spaţiul construit, având obligaţia de a-l insera armonios în mediul înconjurător, în respectul peisajelor naturale şi al patrimoniului imobiliar"
Ghidurile le găsiți accesând link-ul de mai jos:
https://client.fisiere.ro/client/publiclink.aspx...'', a declarat Claudiu Salanta, arhitectul sef al judetului. 

Comenteaza