Clujul îşi vinde cabinetele medicale

Clujul îşi vinde cabinetele medicale
Decizia executivului Consiliului Judeţean (CJ) de a vinde cabinetele medicale din incinta clădirilor pe care le deţine nu a fost agreată de consilierii PDL, însă plenul a votat în favoarea acesteia. Preşedintele Horea Uioreanu a menţionat că sunt prea mari costurile de întreţinere cu aceste spaţii, în timp ce consilierii PDL au apreciat că la mijloc ar fi vorba de interse şi nicidecum de raţiuni financiare.

Pe măsură ce se va finaliza procedura de intabulare, CJ va scoate la vânzare toate cabinetele medicale pe care le are în proprietate. Sunt peste 90 de spaţii ocupate în regim de comodat, de medici de familie, stomatologi şi nu numai. „Suntem în regulă cu documentele pentru patru din aceste spaţii, astfel că acestea vor putea fi scoase la vânzare imediat. Ulterior, după ce le intabulăm şi pe celelalte, vom continua cu procedura de vânzare", a comentat Uioreanu.

Acesta a explicat că va fi numită o comisie de evaluare care va propune un preţ pentru fiecare spaţiu în parte, urmând ca medicii să plătească integral suma solicitată. „Cei care vor dori să cumpere trebuie să plătească integral suma care fi stabilită de comisie. Am vorbit deja cu o parte dintre medici şi acest lucru nu va fi o problemă pentru ei. Demult doresc să cumpere aceste spaţii, pentru că în prezent ei nu pot face niciun fel de investiţie acolo, de vreme ce nu sunt proprietari", a comentat preşedintele CJ.

El a subliniat că redevenţa pe care o plătesc medicii nu ar acoperi nici pe de parte cheltuielile pe care CJ le are cu aceste imobile. Consilierii PDL l-au contrazis însă pe Uioreanu, apreciind că acesta nu ar trebui să înstrăineze bunurile patrimoniale ale judeţelor. „Este evident că are interes cineva să fie vândute aceste imobile. Nu văd care să fie raţiunea financiară în a vinde ceva ce aduce un venit sigur", a comentat consilierul Horaţiu Catarig.

Acesta a subliniat că medicii nu trebuie să se plângă de investiţiile lor, de vreme ce CJ întreţine aceste imobile. „Ce cumpără medicii, scaune, aparatură? Toate aceste bunuri sunt ale lor, le pot lua când doresc, nu ne rămân nouă", a subliniat Catarig. Cu toate acestea, plenul a votat în favoarea măsurii de vânzare a cabinetelor medicale, cu recomandarea expresă a consilierului PDL Mariana Leş ca medicilor să li se interzică să le vândă mai departe.

 

 

Comenteaza