Continuă scandalul între liberalii şi pesediştii clujeni. „Mincinoşii" versus „Cuprins de o insolație de sezon"

Continuă scandalul între liberalii şi pesediştii clujeni. „Mincinoşii
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a pus la dispoziţia opiniei publice documentul prin care Direcţia pentru Agricultură Cluj a cerut în instanţă terenul de 12.000 de mp de la aeroport.

Alin Tişe a transmis presei copia acţiunii pe care Direcţia pentru Agricultură Cluj a făcut-o la Tribunalul Cluj.

„Consiliul Județean Cluj se va lupta în Tribunal până la capăt pentru ca acest demers de sabotare a investițiilor din Cluj să nu aibă succes. Mincinoșii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj au afirmat că nu doresc terenul Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj.

Iată dovada minciunii: acțiunea formulată la Tribunalul Cluj prin care aceștia vor să ia terenul din proprietatea Consiliului Județean Cluj și din administrarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj.

Anexăm acțiunea în instanță cu solicitările Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj. Problema de inventar este doar un pretext, care nu se rezolvă cerând proprietatea terenului", a declarat Alin Tişe, printr-un comunicat.

În acţiunea juridică iniţiată de Direcţia pentru Agricultură Cluj (Foto) se spune:

„...solicitându-vă respectuos să dispuneţi următoarele:

1. Constatarea dreptului de proprietate publică asupra imobilului platformă tehnică de beton în suprafaţă de 12.018 mp (...), ca aparţinând Statului Român şi obligarea judeţului Cluj să restituie bunul către Staul Român.
2. Să dispuneţi existenţa şi recunoaşterea unui drept de administrare al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia pentru Agricultură a judeţului Cluj asupra imobilului-platforma tehnică de beton (...)".


Alin Tişe i-a adresat şi o cerere expresă prefectului Gheorghe Vuşcan pe această temă, care miercuri a afirmat că Direcţia Agricolă Cluj nu doreşte acest teren şi că forul judeţean nu a făcut demersurile necesare pentru ca terenul să fie transferat în proprietatea sa de către Guvern:

„Solicit prefectului PSD Gheorghe Vușcan să intervină în regim de maximă urgență pentru a cere Direcției Agricole să oprească procesul prin care aceasta cere terenul de la Consiliul Județean, blocând în acest fel dezvoltarea Aeroportului clujean și să rezolve problema de inventar (cum susțin ei) printr-o altă procedură administrativă sau de radiere din inventar în instanță."

Şi conducerea PSD Cluj a intervenit, joi, în acest scandal. „Frustrat că stă pe banca de rezerve a PNL, Alin Tișe pare că a fost cuprins de o insolație de sezon, pentru că din postura de președinte al Consiliului Județean Cluj este inadmisibil să minți cu atât de multă nonșalanță și să arăți cu degetul spre un partid sau o instituție, când tu și acoliții tăi liberali din fruntea Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, Marius Nicoară, ați fost incapabili să rezolvați acest litigiu" a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Reamintim că, miercuri, conducerea CJ Cluj a acuzat faptul că Guvernul PSD, prin Direcţia pentru Agricultură Cluj şi Ministerul Agriculturii sabotează Aeroportul și dezvoltarea Clujului, prin faptul că a cerut în instanţă un teren de 12.000 de mp pe care aeroportul îl foloseşte acum ca şi parcare pentru aeronave.

 

 

Comenteaza