Exproprieri de 1 miliard lei pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca. Arabesque și Dedeman, între expropriați

Exproprieri de 1 miliard lei pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca. Arabesque și Dedeman, între expropriați

Despăgubiri -record de un miliard de lei (200 milioane Euro) la exproprierile pentru construirea Centurii Metropolitane Cluj-Napoca Etapa I.

Pentru modernizarea DN 1 la Florești, unde contractul este deja semnat, respectiv cei 42 de kilometri ai lotului 2, unde este depusă o singură ofertă, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, va plăti 1 miliard de lei pentru exproprierea a 1.600 de terenuri proprietate privată în localitățile Apahida, Baciu, Florești, Feleacu (județul Cluj) respectiv municipiul Cluj Napoca. Suprafața totală a terenurilor proprietate privată este de peste 3 milioane metri pătrați. Printre companiile expropriate din municipiul Cluj Napoca :  Arabesque, Dedeman, Unirea, Transilvania Construcții, scrie econmedia.ro.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

O asocierea a depus oferte pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, tronsonul 2, contract în valoare de 3.525.487.694,39 lei fără TVA, A fost depusă o oferta din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Etichete
Comenteaza