Video Lucrările la Autostrada 10 nu avansează într-un ritm alert, dar autorităţile spun că va fi gata la sfârşitul anului

Lucrările la Autostrada 10 nu avansează într-un ritm alert, dar autorităţile spun că va fi gata la sfârşitul anului
| Foto: Captura video peundemerg.ro

Forumul peundemerg.ro a făcut publică o filmare din dronă la lucrările la Autostrada Sebeș – Turda (A10). În filmare se observă cum avansează lucrările la nodul rutier de la Sebeș.

Ritmul lucrărilor nu este unul prea alert, având în vedere promisiunile autorităţilor cu privire la finalizarea acestora pe final de an. Pe filmare se poate observa că mai sunt multe de făcut la această autostradă până a fi circulată.

Mai mult, în zona rampei peste Drumul Național nr. 1 lipsește complet o pilă pentru pasaj. Un element la care constructorul nici nu s-a apucat de treabă din cauza unei conducte ce nu a fost relocată.

Lucian Bode, ministrul transporturilor, este optimist însă, relatând că lotul 1 din cadrul A10 va urma să fie dat în circulație până la finele anului acesta. Ba mai mult, el a declarat că inclusiv lotul 2 va fi deschis circulației.

„Și pe lotul 1, și pe lotul 2 e mult de lucru. Noi vrem ca lotul 1 (să fie deschis complet, n. red.), dar pentru asta trebuie să clarificăm un litigiu pe care îl avem cu antreprenorul, dintr-un claim mai vechi. Sper să clarificăm pentru a plăti ce avem de plătit din acel claim. Cu facturile suntem la zi. Ne zic să le virăm banii ca să poată să continue. Ține de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și sper să se rezolve. Ne dorim să dăm în trafic lotul 1”, a declarat Bode.

Lucrările sunt mai dificile pe lotul 1 din Sebeș – Turda deoarece este o zonă cu multe rampe, pasaje care să unească A10 cu A1, dar și cu DN1, în zona Lancrăm.

Comenteaza