Promisiuni electorale marca CNADNR

Promisiuni electorale marca CNADNR
După ce anul trecut l-am încheiat pe minus din punct de vedere al kilometrilor de autostradă utilizabili, conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi pare să fi intrat în febra promisiunilor de campanie specifice anului electoral în curs şi ne „ameninţă” cu aproape 100 km noi circulabili de autostradă în 2016.

95,73 km. Acesta a fost răspunsul celor de la compania de autostrăzi la întrebarea adresată de Hotnews privind numărul de kilometri noi de autostradă care vor fi deschişi circulaţiei în 2016. Între aceştia figurează şi două segmente care îi interesează în mod direct pe clujeni. Este vorba de 8,7 km pe tronsonul Gilău-Nădăşel al Autostrăzii Transilvania, respectiv 28,7 km pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda.

Câteva precizări se impun, totuşi. Astfel, pe autostrada Sebeş-Turda există încă sectoare importante pe care nu se poate executa nici un fel de lucrare datorită inexistenţei autorizaţiilor de construire din cauza clasicelor probleme birocratice privind scoaterea terenurilor din circuitul agricol. În ce priveşte tronsonul Gilău-Nădăşel problemele sunt mai mari. Şi acolo există un segment pe care constructorul nu a putut intra din cauza lipsei unei autorizaţii de defrişare.

Dar, dacă problemele strict birocratice ar putea fi uşor depăşite cu puţină bunăvoinţă şi compania lui Umbrărescu şi-ar termina treaba, bucăţica de autostradă cu pricina tot nu ar folosi la nimic, pentru că, în acest moment nici măcar n-a fost demarată licitaţia pentru construirea viaductului care ar trebui s-o lege de segmentul Gilău - Câmpia-Turzii. Nici o referire nu face, însă, CNADNR legat de tronsonul Suplacu de Barcău - Borş, blocat datorită neînţelegerilor dintre companiile membre ale asocierii care şi-a adjudecat contractul de finalizare a tronosnului.

 

Comenteaza