Tronsoanele autostrăzii se recepționează separat, dar ar putea fi deschise împreună

Tronsoanele autostrăzii se recepționează separat, dar ar putea fi deschise împreună
Oficialii CNAIR se pregătesc să recepționeze loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda. Pe rând.

Comisia de recepție a CNAIR a anunțat că va veni săptămâna viitoare să recepționeze lotul 3 al autostrăzii Turda - Sebeș. Este vorba despre tronsonul dintre Decea și Aiud. Inițial, s-a anunțat că reprezentanții CNAIR vor veni în 9 ianuarie. La fel au fost informați și reprezentanții constructorului, Tirrena Scavi. "Nu mai este sigură această dată, rămâne să se stabilească în zilele următoare", a declarat Radu Băruță, directorul DRDP Cluj. Acest sector de autostradă este finalizat încă din 30 noiembrie, iar italienii de la Tirrena Scavi așteaptă de atunci să sosească reprezentanții CNAIR.

„La recepţia de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus şi asumat chiar de antreprenor, pentru construcţia căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu şi nu cu led, situaţie care duce la creşterea facturii energiei electrice şi implicit a cheltuielilor de operare. Din cei 12,4 km, aproximativ 10 km, între nod Unirea şi nod Aiud vor fi circulabili. După ce va fi recepţionat şi lotul 4 Sebeş-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda şi nod Aiud", spun oficialii CNAIR, citaţi de Capital.

În schimb, tronsonul al patrulea, Turda - Decea, va fi vizitat de comisia de recepție în februarie. Și acest sector a fost terminat anul trecut. "Ei spun că este gata, dar mai au de remediat niște lucruri", a afirmat Radu Băruță. Acesta a subliniat că, în opinia sa, cele două tronsoane ar trebui să fie deschise traficului deodată. "Nu e de mare folos doar deschiderea tronsonul al treilea, că sunt doar 7 km. Împreună, cele două tronsoane, vor avea peste 20 de kilometri și vor fi de folos celor care vin sau merg spre Oradea/Alba Iulia", a subliniat Băruță. Tronsonul al patrulea a fost construit de societatea austriacă PORR.

 

Comenteaza