APĂ ÎN APUSENI! În ce stadiu sunt lucrările de alimentare cu apă potabilă în zona de munte a județului Cluj

APĂ ÎN APUSENI! În ce stadiu sunt lucrările de alimentare cu apă potabilă în zona de munte a județului Cluj

Reprezentanții forului administrativ județean anunță că progresul fizic al lucrărilor de amplasare a conductelor de apă în zona de munte a județului este de aproximativ 42%.

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” continuă în mod susținut lucrările de execuție a rețelelor de apă în zona de munte a județului.

Astfel, până la acest moment, au fost executați cca. 21,8 km din totalul de 52 km de conducte de alimentare cu apă, din sursa orașului Huedin, a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, respectiv:

• 4.340 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Sâncraiu
• 10.300 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Călățele
• 3.115 metri de conducte de transport pe raza comunei Râșca
• 4.055 metri de conducte de transport pe raza comunei Beliș

Lucrările de execuție înaintează în ritm alert și, în maximum doi ani, cei circa 9.500 de clujeni din zona de munte vizați de proiect vor beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat. În continuare, voi monitoriza îndeaproape această investiție finanțată din bugetul Consiliului Județean, pentru a fi realizată în termenul asumat de constructor și la un nivel calitativ cât mai ridicat”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Întreaga investiție vizează construirea, pe lângă cei 52 de km de conducte de alimentare cu apă, a șapte stații de pompare a apei precum și a cinci rezervoare de înmagazinare a apei alimentate cu panouri fotovoltaice.

Contractul de lucrări încheiat la finele anului trecut are o valoare totală de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Comenteaza