Arest la domiciliu pentru bărbatul care a condus fără carnet și a provocat un accident mortal în Dumbrava

Arest la domiciliu pentru bărbatul care a condus fără carnet și a provocat un accident mortal în Dumbrava
| Foto: isu cluj / noi.md

Bărbatul în vârstă de 38 de ani care a intrat pe contrasens și a provocat un accident mortal în apropiere de localitatea clujeană Dumbrava, a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii clujeni l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 38 de ani care a provocat un accident devastator, marți dimineață, 13 ianuarie.

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, 14 februarie, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, potrivit IPJ Cluj.

Un accident mortal s-a produs, marți, 13 februarie, în jurul orei 08.50, pe DN1 – E60, localitatea Dumbrava, între o autoutilitară și un camion.

Din nefericire, în urma evenimentului, a rezultat decesul bărbatului de 49 de ani și rănirea pasagerului din autoutilitară, respectiv un bărbat de 52 de ani.

Potrivit polițiștilor, un bărbat de 38 de ani, din județul Brăila, care circula pe direcția Bihor-Cluj, în condiții de carosabil umed ar fi pătruns pe sensul opus de mers, acroșând cu semiremorca autoutilitara condusă de bărbatul de 49 de ani din municipiul Cluj-Napoca.

Mai târziu, oamenii legii au constatat că șoferul care a provocat accidentul cumplit avea permisul suspendat de mai bine de o lună.

"Conducătorul ansamblului de vehicule, în vârstă de 38 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Dreptul acestuia de a conduce vehicule era suspendat din data de 6 ianuarie 2024, pentru 90 de zile. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere", au transmis polițiștii în data de 13 februarie.

Comenteaza