Principalele partide din Parlament au primit din 2016 până acum 132 de milioane de euro de la bugetul de stat.
Tot auzi în ultima vreme că nu sunt paturi la ATI, pentru bolnavii de coronavirus. Dar, pe hârtie totul arată bine. Sau mai bine spus în declaraţiile lui Tătaru şi ale lui Orban. Mereu ne spun alte cifre şi mereu ne anunţă că numărul de locuri va creşte. Dar câte sunt în realitate? Greu de spus. E o enigmă.
Antiviralul este unul dintre singurele două medicamente autorizate în prezent pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din întreaga lume. Un studiu condus de OMS, a arătat luna trecută că a avut un efect redus sau deloc asupra mortalităţii sau asupra duratei spitalizări pentru pacienţii cu COVID-19.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie.
Localităţile care au intrat în carantină devin din ce în ce mai pustii, antreprenorii fiind obligaţi să îşi pună lacătele pe restaurante, cafenele sau sălile de fitness. Iar pe când credeau că îşi vor reveni, acum trebuie să caute din nou soluţii la pierderile uriaşe.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat pe rețelele de socializare că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.
Imunitatea la SARS-CoV-2 a celor care au trecut prin boală poate dura de la 8 luni la câţiva ani, arată un studiu american.
Guvernele se pregătesc pentru vaccinarea populaţiei. „Imunitatea de turmă” e un obiectiv spre care ţintesc majoritatea ţărilor, dar experţii au îndoieli că primele vaccinuri vor avea un efect semnificativ atât de curând, se arată într-o analiză Reuters.
Lucrătorii din sistemul de sănătate public şi privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilităţi, creşe sau căminele de bătrâni fac parte din grupurile care vor avea prioritate la vaccinare.