BAC 2024. Ce SUBIECTE au primit elevii la Limba și literatura română

BAC 2024. Ce SUBIECTE au primit elevii la Limba și literatura română

Examenul naţional de bacalaureat, sesiunea de vară, a început luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Proba scrisă la Limba română a început la ora 9:00. Candidații au primit broșurile cu subiecte și au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva. Aceștia nu au voie să iasă din sală mai repede de ora 10:30.

La primul subiect au primit un text la prima vedere din Gabriel DImiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din vol. „Amintiri și portrete”, la subiectul II au avut de prezentat rolul didascaliilor dintr-un fragment al pieseri de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian, iar la Subiectul III de la profil real candidații au de făcut un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate. 

BAC 2024. Ce SUBIECTE au primit elevii la Limba și literatura română

BAC 2024. Ce SUBIECTE au primit elevii la Limba și literatura română

Primele două subiecte au fost aceleași și pentru elevii de la profilul umanist și pedagogic, cu excepția subiectului al treilea, unde au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă studiată:

BAC 2024. Ce SUBIECTE au primit elevii la Limba și literatura română

Vezi AICI baremele de corectare

Peste 4.600 de candidați la BAC în județul Cluj

La nivelul județului Cluj, potrivit datelor înregistrate, 4.627 de candidați (4279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină probele scrise ale examenului național de bacalaureat în această sesiune.  Din totalul candidaților, 3.287 sunt de la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca, iar 1.340 de candidați sunt din celelalte municipii ale județului.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului național de Bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Iată care este, în continuare, calendarul examenului de Bacalaureat:

  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale
Comenteaza