Burse de studiu în SUA pentru liceenii români: Încep preînscrierile pentru FLEX

Burse de studiu în SUA pentru liceenii români: Încep preînscrierile pentru FLEX

Liceenii români se pot preînscrie la Programul FLEX, finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, care le oferă ocazia să studieze la un liceu american şi să locuiască la o familie americană pe parcursul unui an şcolar.

Liceenii români se pot preînscrie la Programul FLEX finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, anunță Ambasada SUA în România, Ministerul Educaţiei şi American Councils for International Education, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Programul FLEX le oferă liceenilor din România ocazia să studieze la un liceu american şi să locuiască împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2025-2026, având toate costurile acoperite prin program.

American Councils anunţă deschiderea sesiunii de preînscriere pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2025-2026. La preînscriere pot participa liceenii cu cetăţenie română.

Participarea la Programul FLEX este gratuită.

În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către sute de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, aceştia fiind repartizaţi la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawaii, Iowa şi Florida. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

Aplicaţiile online se vor deschide în luna august, însă în acest moment elevii interesaţi pot completa formularul de preînscriere pentru a primi actualizări despre program şi a nu rata lansarea înscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2025-2026.

Completarea acestui formular nu presupune automat înscrierea elevilor în cadrul procesului de selecţiei pentru bursa FLEX.

Formularul de preînscriere în Programul FLEX 2025-2026 este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex. Mai multe informații, pe site-ul romania.americancouncils.org.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 31-lea an de existenţă. Programul presupune parcurgerea unui an şcolar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesaţi care sunt declaraţi câştigători în urma competiţiei pentru acordarea bursei. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăţa mai multe despre SUA şi de a le face cunoscute americanilor ţările lor de origine.

Comenteaza