Calcule Euro 2024: Cum se califică România în optimi, după înfrângerea cu Belgia

Calcule Euro 2024: Cum se califică România în optimi, după înfrângerea cu Belgia
| Foto: Facebook.com/Echipa Natională de Fotbal a României

România a pierdut cu Belgia, scor 0-2, dar calculele la calificarea în optimile EURO 2024 rămân destul de simple. Cel puțin un punct în ultima etapă cu Slovacia îi califică pe tricolori mai departe.

România a rămas pe primul loc în grupă și, dacă nu pierde cu Slovacia, este sigură de calificarea în faza următoare. Cu o victorie am ajunge la 6 puncte și am termina automat pe unul dintre primele două locuri, indiferent de rezultatul meciului Ucraina - Belgia.

Cu un egal în meciul cu Slovacia, am ajunge la 4 puncte, la egalitate cu slovacii, și am termina peste ei, datorită golaverajului superior. În orice caz, un egal cu slovacii ar califica ambele echipe în optimi, Belgia și Ucraina ar juca un meci decisiv pentru ieșirea din grupă.

România ar termina pe locul doi 100% dacă ar face egal cu Slovacia, indiferent de rezultatului dintre Belgia și Ucraina, scrie gsp.ro.

Și cu 3 puncte tricolorii s-ar putea califia, dar cu condiția să termine pe locul 3 în grupă. Dacă pierd cu Slovacia, este nevoie ca Belgia să o bată pe Ucraina pentru a nu termina pe ultimul loc.

În cazul în care se îndeplinește această condiție, România stă la mâna punctajelor echipelor din celelalte grupe.

Comenteaza