Când se va produce prima cutie cu medicamente la fabrica construită de la zero în județul Cluj. Investiție de peste 50 mil. euro

Când se va produce prima cutie cu medicamente la fabrica construită de la zero în județul Cluj. Investiție de peste 50 mil. euro
| Foto: Facebook.com/stadaRomania

Noua facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din municipiul Turda, județul Cluj. Fabrica va fi funcțională la doi ani de la debutul lucrărilor.

Una dintre cele mai moderne fabrici din industria farmaceutică din Europa se construieşte în judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat. STADA România este subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG. 

Germanii de la grupul Stada, care construiesc la Turda o fabrică de medicamente, cu o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente anual, vor produce prima cutie de medicamente în octombrie anul acesta în noua unitate.

Suntem în grafic cu construcţia şi vom produce în octombrie 2024 prima cutie de medicamente, asta înseamnă că în doi ani de când am început construcţia vom avea o fabrică funcţională. Fabrica are o capacitate de 160 de milioane de unităţi (cutii de medi­camente). 80% din producţie va fi destinată exportului“, a spus Mihai Fugarevici, director general al Stada România, în cadrul conferinţei „Top 1000 cele mai mari companii“, potrivit zf.ro.

Fabrica de medicamente este prima investiţie de această anvergură (investiţie de peste 50 mil. euro) făcută de la zero în România de la Revoluţie încoace. Aproape jumătate din sumă, respectiv 21 mil. euro, provine dintr-un ajutor de stat.

Grupul Stada este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa farma din Germania, care a intrat în România printr-o subsidiară în 1992.

Comenteaza