Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume. A fost vândută la licitație pe o sumă uriașă

Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume. A fost vândută la licitație pe o sumă uriașă
| Foto: Mediafax

O sticlă de whisky Macallan 1926 a doborât recordul pentru cel mai scump vin sau băutură spirtoasă vândută la licitaţie.

O sticlă de whisky a fost vândută cu 2,7 milioane de dolari (2,1 milioane de lire sterline), doborând recordul pentru cel mai scump vin sau băutură spirtoasă vândută la licitaţie.

Macallan 1926 single malt este una dintre cele mai căutate sticle de whisky scoţian din lume. Aceasta a fost vândută sâmbătă de către Sotheby's, la un preţ mai mult decât dublu faţă de cel estimat, notează BBC.

Şeful departamentului de whisky al casei de licitaţii a declarat că i s-a permis să guste „o mică picătură" din ea în prealabil.

„Este foarte bogat, are multe fructe uscate, aşa cum te-ai aştepta, multe condimente, mult lemn", a declarat Jonny Fowle pentru agenţia de presă AFP.

Whisky-ul a petrecut 60 de ani de maturare în butoaie de stejar închis înainte de a deveni unul dintre cele doar 40 de exemplare îmbuteliate în 1986.

Cele 40 de sticle nu au fost puse la dispoziţie pentru a fi cumpărate, în schimb, unele au fost oferite clienţilor de top ai The Macallan.

Ori de câte ori vreuna dintre sticle a fost scoasă la licitaţie de-a lungul anilor, au existat rezultate extraordinare - o sticlă similară a fost vândută în 2019 pentru 1,5 milioane de lire sterline.

Comenteaza