Kaiser Chiefs îşi explică absenţa de la Peninsula: "Din cauza nerespectării contractuale, am fost forţaţi să ne retragem de la festival"

Kaiser Chiefs îşi explică absenţa de la Peninsula:
Britanicii de la Kaiser Chiefs explică pe site-ul lor oficial de ce nu vor mai concerta, în 18 iulie, în cadrul Festivalului Peninsula de la Cluj-Napoca.

"Kaiser Chiefs le cer iertare fanilor care sperau să îi vadă în România, la Festivalul Peninsula, pe data de 18 iulie. Din cauza nerespectării unor detalii contractuale din partea organizatorului acestui eveniment şi a problemelor de comunicare, trupa a fost obligată să îşi anunţe retragerea de la acest festival. Kaiser Chiefs speră să concerteze în România cândva în 2014", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al formaţiei britanice.

La rândul lor, reprezentanţii DragonForce, o altă trupă anulată la Peninsula, au postat pe site-ul oficial al acesteua un comunicat în care îi acuză pe organizatori de nerespectarea contractului.

"Din cauza încălcării flagrante a contractului de către organizatori, DragonForce au fost obligaţi să anuleze concertul ce urma să aibă loc la Festivalul Peninsula, în Cluj-Napoca, în 19 iulie. Trupei îi pare rău să îşi dezamăgească fanii, dar am fost puşi într-o poziţie în care nu avem altă soluţie. Cei care au cumpărat bilete trebuie să contacteze organizatorii pentru a primi toţi banii înapoi", se arată în comunicatul DragonForce.

Organizatorii Peninsula au anunţat, cu mai puţin de două săptămâni înainte de festival, că ambele trupe, capete de afiş, nu vor mai concerta la Valea Gârbăului. Ei dau vina pe unul dintre sponsori, care nu şi-ar fi îndeplinit promisiunile financiare. Fanii sunt nemulţumiţi că nu vor putea urmări pe viu trupele favorite, dar şi pentru că nu pot returna biletele pe care le-au cumpărat.

"Cauza acestei probleme este un potenţial sponsor al festivalului care nu şi-a respectat cuvântul dat şi s-a retras din sponsorizarea eveimentului. O parte din fani sunt furioşi, în mod normal, unii sunt trişti, dar sunt şi mulţi fani ai Peninsulei care spun că asta e, s-a întâmplat, dar să mergem mai departe", a declarat Balázsi-Pál Előd, director de comunicare al Peninsula.

Festivalul Peninsula va avea loc pentru prima dată la Cluj în 2013, după ce precedentele ediţii s-au ţinut la Târgu-Mureş. Evenimentul este programat la Valea Gârbăului, între 18 şi 21 iulie.

 

Etichete
Comenteaza