Înscrieri prelungite la Competiţia Locală TIFF

Înscrieri prelungite la Competiţia Locală TIFF
Clujenii care vor să participe la Festivalul Internaţional de Film Transilvania cu un film propriu mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru a se înscrie.

Înscrierile la Competiţia Locală TIFF 2012 se mai pot face până în 25 mai, dată până la care cineaştii amatori sau profesionişti din judeţ îşi mai pot trimite creaţiile. "Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care până acum nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului", precizează organizatorii evenimentului.

"Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta", adaugă aceştia.

Concursul le este adresat cineaştilor amatori sau profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj. Toţi cei interesaţi pot trimite filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fi fost realizate în perioada 13 iunie 2011 - 15 mai 2012 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la Cinema Victoria, pe B-dul Eroilor nr. 51. Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2012 până la începutul lunii iunie. O parte din aceste filme vor fi prezentate în cadrul unui eveniment special, în timpul festivalului.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu format din actriţa Ioana Flora şi criticii de film Mihai Fulger şi Lucian Maier şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere. Premiul va fi oferit de Terapia Ranbaxy, sponsor principal al TIFF 2012. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo producţiilor "Jucăria" (regia Laura Punkosti) şi "Casa Blanca 1 PM" (regia Octavian Fedorovici). Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană şi contextul social actual. Cea de-a 11-a ediţie TIFF va avea loc în perioada 1 - 10 iunie la Cluj-Napoca. O a şasea ediţie va avea loc la Sibiu între 13 şi 17 iunie.

 

 

Etichete
Comenteaza