Lucrare compusă de polonezul Witold Lutoslawski în perioada războiului, în primă-audiţie la Filarmonică

Lucrare compusă de polonezul Witold Lutoslawski în perioada războiului, în primă-audiţie la Filarmonică
Singura lucrare dintre cele compuse de Witold Lutoslawski în timpul celui de-al doilea război mondial şi care a supravieţuit celui de-al doilea război mondial, va fi prezentată în primă-audiţie în concertul de vineri al Filarmonicii de Stat Transilvania.

Pianistul Horia Mihail, acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va interpreta în primă-audiţie pe scena Filarmonicii clujene lucrarea „Variaţiuni pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră", Witold Lutoslawski, singura dintre lucrările compozitorului polonez, care a supravieţuit celui de-al doilea război mondial.

Witold Lutoslawski (1913-1994) a fost un compozitor polonez, considerat unul din compozitorii de referinţă din Europa secolului XX, respectiv unul din principalii muzicieni polonezi, în ultimele trei decenii ale vieţii.

În cadrul concertului ce va avea loc vineri, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor (CCS), vor mai fi prezentate şi „Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43", de Serghei Rahmaninov, respectiv „Simfonia nr. 8", de Antonin Dvorák.

Concertul este realizat în colaborare cu Institutul Cultural Polonez (ICR) Bucureşti şi face parte dintr-un itinerar ce se desfăşoară în municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

 

Comenteaza