De ce a trecut consilierul local Anca Ciubăncan la AUR? „Nu mai vibram cu PSD Cluj"

De ce a trecut consilierul local Anca Ciubăncan la AUR? „Nu mai vibram cu PSD Cluj"
| Foto: Facebook / Anca Ciubancan

Consilierul local Anca Ciubăncan a trecut recent în tabăra AUR, după ani buni petrecuți în PSD. Ea spune că a luat această decizie pentru că nu mai rezona cu PSD. De cealaltă parte, liderii social democrați afirmă că Anca Ciubăncan a fost, de fapt, exclusă încă de anul trecut din partid.

„Am luat decizia politică de a schimba partidul deoarece nu mai vibram cu practicile și politicile administrative ale PSD Cluj și Cluj-Napoca și nu am acceptat blatul PSD-PNL de la Cluj. Un alt motiv este acela că nu sunt de acord cu comasarea alegerilor care sunt neconstitușionale și, implicit, sunt împotriva poporului român.

Un alt motiv este acela că nu am acceptat impunerea listelor comune la alegeri, PNL cu PSD, prin care PSD își pierde identitatea în fața unui partid compromis, PNL, mai ales la Cluj, este în cădere liberă. PNL este un partid neagreat de poprul român și de clujeni, așa simt eu. De ce AUR, și nu alt partid? Am ales acest partid pentru că este un partid nou, în formare, capabil să reformeze clasa politică din Roimânia. România are o clasă politică coruptă, și detestată de români", a declarat Anca Ciubăncan pentru ZIUA de CLUJ.

Exclusă din partid încă de anul trecut

Pe de altă parte, liderul PSD Cluj-Napoca Ovidiu Săcară atrage atenția că Anca Ciubăncan a fost exclusă din partid încă de anul trecut.

„În legătură cu înscrierea în AUR a doamnei Ciubăncan Anca, va pot comunica faptul că aceasta a fost exclusă din cadrul organizației noastre în anul 2023, în urma unor abateri disciplinare, aceasta contestând sancțiunea, procedura de soluționare fiind în derulare, prin urmare calitatea de membru al PSD a încetat odată cu excluderea, moment din care dânsa putea opta pentru a activa în cadrul oricărui partid politic.

Se pare că această orientare spre un alt partid politic a durat aproape un an de zile, fapt care spune multe despre deschiderea celorlalte partide pentru un astfel de candidat. Ca și opinie personală, cred că acest artificiu poitic nu va prelungi cariera politică a doamnei Ciubâncan mai mult de 6 luni de zile, cu tot cu vacanța de vară", a spus Ovidiu Săcară pentru ZIUA de CLUJ.

În replică, Anca Ciubăncan susține că nu a fost exclusă din PSD.

„(...) Cine să mă excludă din PSD? Organizația Opus PSD, cu sediul în Poșta Română din Cluj? Să înțeleg că ei m-au exclus, respectiv domnul Săcară junior, domnul Lupaș și Ghencean? Le recomand colegilor din PSD Cluj să citească statutul PSD, iar dacă nu se luminează nici așa, să facă o cerere oficială la PSD național, în care să specifice și să solicite cu exactitate perioada în care am fost membră în organizația PSD Cluj", a declarat Anca Ciubăncan, care spune că s-a retras din PSD, nu a fost dată afară.

Acuzații de traseism

Pe de altă pare reprezentanții AUR de la Cluj spun că se confruntă cu acuzații de acceptare a traseismului, dar nu pot evita acest fenomen pentru că au nevoie de oameni, chiar dacă provin de la alte partide.

„Doamna consilier local Anca Ciubăncan s-a înscris în AUR. Sper să se integreze în organizația locală. Pe parcursul mandatului a dovedit că reprezintă foarte bine interesele clujenilor și că luptă împotriva mafiei instaurate de administrația PNL în Primăria Cluj, în special împotriva mafiei imobiliare. Cred că împărtășește valorile noastre - libertate, creștinism, patriotism și familie. Este o persoană cu multiple calificări și experiență profesională. Până la mandatul de consilier local a lucrat doar în mediul privat și nu a făcut afaceri cu statul.

Principala acuzație cu care ne confruntăm este cea de acceptare a traseismului politic. După trei an de politică, până anul trecut, în 2023, am sperat că se poate acoperi în proporție de 100% necesarul unui partid politic de candidați și organizații locale, care să ocupe o primă poziție pe scena politică, doar cu oameni noi, care nu au mai făcut politică.

În situația societății românești din prezent acest lucru este imposibil. Țara este depopulată. Oamenii abia reușesc să trăiască de pe o zi de alta. Majoritatea covârșitoare a celor care ar avea timpul și energia necesară nu se implică. Așteptările sunt însă foarte mari. La nivel local există însă un număr de oameni, cât de cât onești și capabili, care s-au implicat în politică de-a lungul timpului într-unul sau mai multe partide. La nivel local contează în primul rând omul, iar apoi partidul.

Având în vedere cele expuse, atitudinea noastră, a AUR, s-a schimbat - primim în echipă și oameni care au dovedit că sunt capabili, care respectă valorile noastre, chiar dacă au mai făcut politică și au mai ocupat alte funcții ca membri ai unor alte partide", a spus deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa.

Comenteaza