Banca Transilvania îşi face divizie digitală pe platforma Libertatea

Banca Transilvania îşi face divizie digitală pe platforma Libertatea
O divizie specială pentru programe informatice a băncii clujene va funcţiona pe platforma unde era fabrica de mobilă Libertatea. Este al doilea parc industrial din Cluj care va găzdui un sediu al societăţii bancare, după Tetarom I.


„BT îşi va deschide sediul de la noi din această lună şi va ocupa 450 mp. Divizia Digital Banking nu are legătură cu activitatea bancară propriu-zisă, ci este compusă din specialişti IT care am înţeles că derulează câteva proiecte informatice spectaculoase. Încă nu ştim câţi angajaţi vor lucra aici”, spune Nina Moldovan, director general al Liberty Technology Park (LTP).

"Hub-ul va lansa şi va gestiona proiecte de profil pentru BT, prin conectarea unor idei creative care să transforme oferta BT în soluții digitale.  Echipa Digital Banking va cuprinde aproximativ 100 de persoane şi un mix de specializări: banking, IT, dar şi alte domenii şi parteneri strategici români şi internaționali. 

BT omni-channel are la bază integrarea avantajelor unei sucursale tradiționale şi a uneia digitale, Internet Banking şi Mobile Banking, precum şi social media. Pentru BT, digital banking înseamnă un pas înainte pentru personalizarea ofertelor, eficiență sporită, cunoaşterea detaliată a clienților şi atragerea persoanelor nebancarizate", a precizat conducerea BT.

LTP a obținut certificarea BREEAM - Excelent, care vizează corpurile D și E, dezvoltate în a doua etapă a proiectului.  Evaluarea cuprinde 10 categorii, iar corpurile respective au obținut cele mai mari procentaje pentru categoriile utilizarea solului și ecologie, transport, materiale, energie și management.

BREEAM este cea mai utilizată metodă la nivel mondial de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului. De la lansarea sa au fost înregistrate pentru evaluare 2,2 milioane de clădiri din 77 de țări și au fost emise jumătate de milion de certificate. 
 
La mai un an de la terminarea lucrărilor, etapa a doua din proiectul LTP este ocupată 90%. Furnizorul de servicii de tip contact-center Arvato, deținut de grupul media german Bertelsmann, și-a extins operațiunile din România prin inaugurarea noului centru de suport pe 1.700 mp, unde va angaja până la finele anului 200 de vorbitori de engleză, olandeză, daneză, finlandeză, novergiană, suedeză. 
 
Un alt nou rezident este Altran, lider global în inginerie high-tech, cu soluţii pentru pieţele automotive și aerospace. Halcyon Mobile și-a dublat numărul de angajați şi s-a mutat într-un spațiu de 800 mp în clădirea D. Pe lista noilor-veniți figurează și SmartUp, platformă digitală inovativă de educație lansată în Marea Britanie. 

LTP, ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea, a fost lansat în 2013 și a adus 16.750 mp de spații de birou clasa A, cu o investiție de 13 milioane de euro. Proiectul este o inițiativă a fondului de investiţii Fribourg Capital, al omului de afaceri Ion Sturza. Printre rezidenți se mai numără Spherik Accelerator, Siemens, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz, Ecuson Studio, Regal Beloit, Luminos Software, Voquz, Impact Hub.

 

Data center de 10 milioane de euro în Tetarom
 
BT a finalizat în 2013 lucrările la sediul de birouri şi la centrul de date (foto) din parcul industrial public Tetarom I. Acesta cuprinde o clădire de birouri clasa A+ şi un corp în care funcţionează centrul de date, construite în decurs de un an şi jumătate. În noua clădire de birouri lucrează 350 de angajaţi din diverse departamente ale centralei BT. Construcţia cuprinde demisol, parter şi cinci etaje. Investiţia a fost de 10 milioane de euro, sumă ce include partea de construcţie, dotări, echipamentele tehnologice care asigură funcţionarea neîntreruptă a centrului de date.

Comenteaza