Cinci antreprenori clujeni luptă pentru finanţare gratuită ca să-şi implementeze proiectele. Vezi care sunt

Cinci antreprenori clujeni luptă pentru finanţare gratuită ca să-şi implementeze proiectele. Vezi care sunt
Un număr de cinci antreprenori din Cluj se luptă pentru finanţare gratuită de peste 250.000 de euro pentru implementarea proiectelor, în evenimentul VentureConnect care are loc astăzi la Cluj.

Cele cinci proiecte care au fost prezentate astăzi la hotelul City Plaza de către antreprenori au un lucru în comun - reţelele sociale. Toate cele cinci proiecte au legătură directă sau indirectă cu Facebook, Twitter şi alte astfel de reţele. Primul dintre cele cinci proiecte prezentate, Social Look, este o unealtă de descoperire a contactelor în companii, folosind profilele de social-media ale acestora. Un al doilea, Taxi Dispatch System, este singurul care nu are o legătură directă cu reţelele sociale şi se referă la o platformă software care să îmbunătăţească activitatea de taximetrie, însă al treilea, TrustBroker, urmăreşte securizarea datelor personale introduse pe site-urile de socializare. Un al patrulea proiect, ShareYourCarts, urmăreşte generarea de clienţi loiali pentru site-urile de e-commerce prin distribuirea ofertelor folosind social-media. Proiectul a fost lansat deja în luna mai şi se află acum în etapa atragerii utilizatorilor direct pe site-urile de e-commerce în detrimentul celor de reduceri. În fine, al cincilea proiect înscris, Cif2.net, este un instrument de construire a smartsite-urilor sociale şi se află deja în faza beta, din octombrie anul trecut.

VentureConnect este prima iniţiativă din România care pune în legătură tinerii antreprenori din IT cu fondurile de investiţii naţionale şi internaţionale şi care a fost extinsă în acest an şi la Cluj şi Timişoara, după ediţia din capitală. La ediţia din Cluj a venit şi Doug Richard, specialist în transferul de tehnologie, investitor şi fondator a şapte companii. Cele mai bune proiecte de la Cluj vor fi selectate pentru competiţia finală din Bucureşti, din 23 noiembrie.

Sumele disponibile pentru finanţare sunt consistente şi încep de la 250.000 de euro, spune purtătorul de cuvânt al evenimentului, Alexandra Dumitru. Aceasta exemplifică cu un site de recrutare a forţei de muncă, Tjobs.ro, care a primit anul trecut o finanţare de 500.000 de euro. "Suma totală care va fi investită în proiecte depinde de cât sunt de bune acestea. Plafonul minim e de 250.000 de euro", spune Dumitru. "Proiectul ia o amploare internaţională în acest an, prin organizarea celor două întâlniri din ţară, de la Cluj şi de la Timişoara, dar şi prin comunitatea online pe care o va dezvolta în perioada următoare, care reuneşte antreprenorii din România şi din sud-estul Europei şi potenţialii investitori importanţi din Europa şi Statele Unite", a explicat unul dintre cofondatorii evenimentului, Dan Vişoiu.

Comenteaza