Şefii Consiliilor Judeţene vor plăti din bani publici frauda de la Agenţia de Dezvoltare

Şefii Consiliilor Judeţene vor plăti din bani publici frauda de la Agenţia de Dezvoltare
Şefii Consiliilor Judeţene din Ardeal au decis azi la Cluj: vor acoperi frauda comisă de fosta contabilă la Agenţia de Dezvoltare Regională din bani publici, respectiv din bugetele instituţiilor.

Şedinţa CDR de astăzi de la Cluj s-a ţinut într-o discreţie desăvârşită. Nimeni în afară de cei direct implicaţi în decizie nu a fost anunţat despre întrunire. Decizia vine după o altă întrunire, programată în 3 octombrie, când a fost luată în discuţie situaţia fraudei, dar decizia a fost amânată.

Şeful ADR-NV, Claudiu Coşier, spune că frauda nu a afectat grav instituţia. "Am adus în cei aproape 14 ani de existenţă aproape un miliard de euro prin investiţii şi alte proiecte în cele şase judeţe ale Transilvaniei de Nord; nu puteam fi afectaţi grav, pe termen lung, de faptele infracţionale ale unei persoane diabolice", a spus el în şedinţa CDR.

Prin decizia CDR Nord-Vest de azi, care presupune că prin recuperarea prejudiciului şi prin plata la început de trimestr a contribuţiilor judeţelor pe trimestrul IV, ar putea fi plătite debitele ADR la bugetele de stat. "Vom ajunge astfel la rezolvarea definitivă a acestor probleme şi la încetarea stării de incertitudine", adaugă Coşier.

Fosta contabilă a ADR-NV, Cosmina Druţă, a furat din conturile instituţiei 2,4 milioane de euro şi a ajuns în închisoare.

Comenteaza