Video 2022, AN RECORD pentru Aeroportul Cluj. Ce destinații noi poate aduce 2023

2022, AN RECORD pentru Aeroportul Cluj. Ce destinații noi poate aduce 2023

Anul 2022 se va încheia cu aproximativ 2,6 milioane de pasageri transportați pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Chiar dacă nu s-a depășit cifra de 3 milioane de pasageri, luna august a adus două recorduri impresionante pentru „Poarta Aeriană a Transilvaniei”.

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a făcut, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) un bilanț al anului ce stă să se încheie.

„Luna august a fost o lună record, cu cel mai mare trafic din istoria Aeroportului. Au fost peste 330.000 de pasageri, mai mult decât a fost în august 2019. În momentul în care a venit criza noi am făcut un efort extraordinar de marketing. Am adus companii noi, am adus destinații noi.

De asemenea, am avut și ziua cu recordul pentru cu cei mai mulți pasageri transportați. Pe 8 august 2022 am avut peste 12.000 de pasageri (...). Este bine că avem competiție între companiile aeriene, pentru că doar așa scade prețul biletului. Așa ne așteptăm să crească și volumul de pasageri”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

La ce ne putem aștepta anul viitor

„În acest moment avem 47 de destinații. Cea mai bună destinație pentru Aeroportul Cluj rămâne Londra. Pentru anul 2023, suntem implicați în mai multe discuții. Am discutat pentru Cluj-Palermo.Totodată, am vorbit pentru Aeroportul Dalaman din Turcia.

Este o zonă precum Antalya. De exemplu, englezii o preferă mai mult și merg acolo. Românii sunt mai mult pe Antalya, dar cred că are potențial. O destinație nouă este un risc, deci trebuie să dovedim că există potențial și există trafic”, a explicat Ciceo.

Comenteaza