Aeroportul din Timişoara, condamnat de Tribunal pentru reducerile acordate WizzAir

Aeroportul din Timişoara, condamnat de Tribunal pentru reducerile acordate WizzAir
Aeroportul din Timişoara a fost condamnat de Tribunalul din Timiş în relaţia acestuia cu compania aeriană lowcost WizzAir, căreia i-ar fi acordat reduceri ilegale de până la 85% din taxa aeroportuară.

Investigaţia a pornit la sesizarea companiei aeriene Carpatair, informează zf.ro, care precizează că un contract de marketing încheiat în 2008 între Aeroportul Timişoara şi WizzAir prevedea neplata unor taxe de aeroport în valoare de 2,6 milioane euro, dar şi reduceri suplimentare de până la 85% la toate taxele de aeroport pentru aeronavele de mare capacitate.

Tribunalul a publicat decizia ieri şi a arătat că reducerile sunt în fapt ajutoare de stat ilegale, având în vedere că aeroportul este deţinut de Ministerul Transporturilor.

"Wizz Air plăteşte o sumă neglijabilă pentru taxele de aeroport, care nu este suficientă nici măcar să acopere cheltuielile generate de operarea pe aeroport. Prin urmare, un investitor privat, acţionând în condiţii economice identice, nu ar fi acordat un asemenea discount", se arată în decizia tribunalului.

Situaţia a fost cercetată şi de Comisia Europeană

Amintim, conducerea WizzAir a reclamat recent taxele aeroportuare mari din Cluj-Napoca şi a decis mutarea unei părţi dintre cursele aeriene pe aeroportul din Târgu Mureş.

Comenteaza