Bilanț la mijloc de toamnă pe autostrăzi. Care sunt cei mai harnici constructori

Bilanț la mijloc de toamnă pe autostrăzi. Care sunt cei mai harnici constructori
| Foto: captura Fly Drone

Progresul lucrărilor pe segmentele de autostrăzi din țară diferă de la un șantier la altul. În luna septembrie, cel mai mare avans s-a înregistrat pe un lot care aparține și de Cluj.

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat și în luna septembrie de compania Strabag, care a înregistrat cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România, cu lucrările la A3 Chețani - Câmpia Turzii.

Strabag este liderul clasamentului constructorilor de autostrăzi pentru a treia lună la rând, după un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Constructorul, hotărât să dea în trafic acest lot până la finalul anului, a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrărilor.

Conform Economica.net, a doua poziție în clasament revine UMB, care a raportat un progres de 8 puncte procentuale, după două luni, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Și acest tronson, care ar urma să fie dat în trafic în 2023, este executat în proporție de 84%.

Strabag revine în top, cu un avans de 7 puncte procentuale pe drumul de mare viteză ce va conecta Oradea la A3 Biharia. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aici la 77%.

Topul continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care a raport un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7). Cel mai avansat lot din A7, finanțată prin PNRR, este astfel la un grad de execuție de 27,50%.

Tot un progres de 5 puncte procentuale a înregistrat și UMB, după două luni, pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Gradul de execuție pe acest ultim lot al DEx12 a ajuns la 30%.

Bilanț la mijloc de toamnă pe autostrăzi. Șantierele care se "mișcă" cel mai bine

Articolul integral, aici.

Comenteaza