Brokerii informatici ai Clujului

Brokerii informatici ai Clujului
Noua asociere informatică a Clujului va promova proiectele valoroase care se concretizează în spaţiul educațional direct pe piaţa de business, susține Alexandru Tulai, președintele Cluj IT Cluster (CITC) și reprezentant al companiei iQuest.


"CITC va deveni un hub de inovare. Informaticienii clujeni au devenit cunoscuți în străinătate prin outsourcing, însă va trebui acum să ne axam pe produse cu proprietate intelectuală, produse proprii. Orientarea clusterului va fi spre mediul educațional, pentru că avem nevoie de specialiști direcționați spre business.

Am avut deja o prima sesiune de brokeraj cu prezentare de proiecte academice spre zona de afaceri. Pe de altă parte există proiectul Cluj Innovation City, prin care componenta de cercetare din cluster să își găsească un loc geografic dedicat. Practic, vrem să le creăm informaticienilor clujeni condiții identice cu ale celor din Occident", a subliniat Tulai.

Grupul iQuest aniversează azi la Cluj 15 ani de activitate, ocazie cu care conducerea companiei a prezentat atât planurile sale de de dezvoltare, cât și pe cele ale CITC, asociere informatică din care face parte, ca membru fondator. iQest are o cifră de afaceri anuală de 22 de milioane de euro şi 500 de specialişti grupaţi în 10 centre din România şi din afara ţării.

 

Comenteaza