Cât costă cazarea la Untold 2022. S-au dat peste 90% din locuri, iar prețurile sunt la fel de spectaculoase precum festivalul

Cât costă cazarea la Untold 2022. S-au dat peste 90% din locuri, iar prețurile sunt la fel de spectaculoase precum festivalul

Maximul istoric al chiriilor la Cluj e în august, când are loc festivalul Untold. Organizatorii au scos la vânzare o nouă rundă de abonamente, iar cazările s-au dat și ele aproape toate, la prețuri de la 3.000 de lei pentru un apartament pe Airbnb până la 5.000 de euro pentru o vilă.

Organizatorii festivalului Untold 2022 de la Cluj au pus în vânzare o nouă rundă de abonamente. În paralel, peste 90% din locurile de cazare din perioada festivalului sunt ocupate.

La hoteluri, în perioada festivalului, pentru un sejur de trei nopți prețurile pentru o cameră dublă pornesc de la 500 de euro, într-un hotel de trei stele (de exemplu Hotelul Olimp), însă pot ajunge și până la aproape 5.000 de euro pentru o vilă.

Chiria unui apartament cu un dormitor, de 60 de metri pătrați, la aproximativ trei kilometri de centrul Clujului, costă 4.950 de euro între 4-7 august (zilele festivalului), potivit datelor booking.com, citate de Libertatea.

Cererea e mare, însă ofertele sunt tot mai puține, iar prețurile au explodat, așa cum e de regulă în perioada Untold la Cluj-Napoca.

Pentru un apartament cu două dormitoare, pentru cele trei zile de festival, prețul este de minim 1.000 de euro. Un apartament mai mare, cu trei dormitoare, sare de 1.500 de euro și poate ajunge și până la 2.700 de euro.

Vilă pentru UNTOLD 2022: trei nopți cu 4.600 de euro

Cei mai excentrici, care caută să închirieze o vilă, vor plăti pentru 3 nopți peste 4.600 de euro. De exemplu, o casă cu 4 dormitoare, 4 băi și un living, situată la un kilometru de centrul orașului, se închiriază în perioada UNTOLD cu 4.633 de euro.

Pe aplicația de cazare online, Airbnb, oferta variază. Prețurile sunt ceva mai mici, însă tot va fi nevoie să scoți 3.000 de lei din buzunar pentru un apartament de două persoane, dar în funcție de condiții și amplasare, prețurile urcă și în acest caz dincolo de 5.000 de lei pentru 3 nopți.

Ofertele sunt limitate, iar cei care își rezervă un loc de cazare din timp au de câștigat. Clujul este bine-cunoscut pentru prețurile mari ale locuințelor și al chiriilor în general, iar în perioada marilor festivaluri, acestea o iau razna și mai mult de câțiva ani.

Reamintim că primele 10.000 de abonamente pentru festivalul Untold 2022 s-au epuizat la prima serie de vânzare, iar cei care dețin abonamente ANYTIME pot alege să participe la ediția din acest an până azi, 31 ianuarie. 

Biletele se găsesc pe site-ul Untold la secțiunea bilete, iar prețurile sunt următoarele:

  • General Access Basic, 4 zile – 139 euro + taxe 
  • General Access Risk Free, 4 zile – 149 euro + taxe 
  • VIP, 4 zile – 340 euro + taxe 
Comenteaza