CFR își repară șinele din gările de pe teritoriul Clujului

CFR își repară șinele din gările de pe teritoriul Clujului

Regionala CFR Cluj este cuprinsă într-un program național care vizează 100 de șantiere pentru lucrări de mentenanță pe căile ferate din România.

Peste 100 de şantiere sunt deschise pe reţeaua feroviară, în care CFR Infrastructură execută lucrări de mentenanţă în regie proprie, cu utilaje şi cu personal feroviar de specialitate, anunță compania. Lucrările au ca scop îmbunătăţirea capacităţilor de exploatare.

Programul de mentenanţă a infrastructurii feroviare se desfăşoară pe linii din staţii sau pe anumite intervale de staţii şi include următoarele categorii de lucrări de specialitate – profilare mecanizată a prismei de piatră spartă; lucrări de buraj mecanizat; înlocuire şină, traverse, elemente de prindere; lucrări de rectificare nivel; defrişarea vegetaţiei; decolmatare mecanizată pentru asigurare scurgere aluviuni; înlocuire de dale la trecerile la nivel şi asigurare vizibilitate. Lucrările se execută fără implicaţii în circulaţia trenurilor.

Lucrările de mentenanţă se derulează pe raza Sucursalelor Regionale Sucursalei Regionale Cluj, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Galaţi, Constanţa şi Craiova. Viteza medie comercială a trenurilor de marfă (km/h) a crescut anul trecut cu 42,9%, în timp ce viteza trenurilor de pasageri s-a redus cu 0,6%, conform Institutului Naţional de Statistică. Comparativ cu 2019, transportul feroviar de pasageri a înregistrat anul trecut o scădere de 27,5% în ceea ce privește numărul de călători transportaţi şi o reducere cu 37% în ceea ce priveşte parcursul acestora.

Comenteaza