Edilul Clujului, laude pentru șantierul Drumului expres Tureni - A3: "Se lucrează foarte bine, suntem într-o fază avansată"

Edilul Clujului, laude pentru șantierul Drumului expres Tureni - A3: "Se lucrează foarte bine, suntem într-o fază avansată"
| Foto: captura CNAIR

Primarul Emil Boc spune că lucrările la Drumul expres care va lega localitatea Tureni de Autostrada Transilvania merg foarte bine.

Șantierul pentru Drumul expres care va asigura conexiunea dintre Autostrada Transilvania (A3) și Drumul Național 1 (DN1), în dreptul localității Tureni a demarat în luna septembrie a acestui an, după ce la începutul lunii august Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire.

"Se lucrează foarte bine la conectarea Clujului la autostradă, la Tureni, acel proiect pentru care m-am bătut foarte mult. Suntem într-o fază avansată, sunt toate șansele ca la sfârșitul anului viitor - începutul anului 2025 să scăpăm de aglomerația de pe ruta Baciu - Bulevardul Muncii", a afirmat primarul, la Napoca Live.

Contractul pentru DEx 4, șoseaua de 5 km dintre Tureni și Autostrada Transilvania, care se ridică la 562 de milioane de lei, fără TVA, a fost câștigat de asocierea Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Ragadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations.

Drumul va include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi cel de la kilometrul 4, peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri, din care tablierul are 246 metri.

Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. A doua structură ca lungime este un pasaj peste Drumul Județean 103 Z, pod de încrucișare cu o lungime de 158 metri.

 

loading...
Comenteaza