Germanii de la Drogerie Markt, de la închidere temporară, la extindere în zona Clujului

Germanii de la Drogerie Markt, de la închidere temporară, la extindere în zona Clujului

Lanțul german de drogherii a decis să își mărească rețeaua nu numai în municipiul Cluj-Napoca, dar și în împrejurimile acestuia, după ce la apariția pandemiei a închis temporar 19 unități.

Cea mai nouă unitate Drogerie Markt (DM) se află în comuna clujeană Florești, printre cele trei date în folosință anul acesta în zona Transilvaniei, conform Wall Street. În primele luni de pandemie, aprilie și mai 2020, au fost închise temporar 19 filiale, care ulterior, după lockdown, și-au reluat activitatea.

Ulterior, DM a deschis cinci unități în Timișoara, Iași, Târgu-Mureș, Târgoviște și Oradea. ”Anul acesta am deschis deja trei drogherii. În prezent avem 116 filiale în toată țara, cea mai recentă deschidere fiind în luna aprilie, în Florești”, a declarat Daniela Jordanovski, director de marketing și achiziții.

DM își va deschide propriul magazin online, în afară de colaaborările începute cu Tazz by Emag, Bringo și FoodPanda. Compania s-a extins în 13 țări, cu 3.500 de magazine și 60.000 de angajați în Europa. În România, lanțul a creat 1.000 de locuri de muncă și a deschis 116 unități.

Principalii competitori în comerțul cu amănuntul al produselor cosmetice în România sunt DM (afaceri anuale de 462 de milioane de lei în 2019) Millenium Pro Design (434 milioane), Sephora Cosmetics (303 milioane), Parfumerie Douglas (159 milioane), Sabon Holdings (41 milioane).

Comenteaza