Încă un hotel de lux la Cluj. Director: „Avem planificat...”

Încă un hotel de lux la Cluj. Director: „Avem planificat...”
| Foto: marriott.com

Lanțul hotelier Marriott caută să se extindă și în celelalte mari orașe din România, înclusiv în municipiul Cluj-Napoca, unde are deja planificat un asemenea proiect, afirmă un reprezentant al companiei. 

Grupul hotelier internaţional Marriott îşi extinde portofoliul cu trei hoteluri noi care urmează a fi deschise pe plan local, afirmă Ivan Kissev, senior director, International Hotel Development CEE & CIS Marriott International pentru ZF.

Un nou hotel de 5 stele în Cluj-Napoca

România este o ţară cu un potenţial ridicat şi ne aşteptăm să adăugăm cel puţin trei hoteluri în portofoliul nostru. Pe lângă oportunităţile din Bucureşti, căutăm să ne extindem dincolo de capitală către oraşele regionale cheie, avem planificat Courtyard by Marriott în Cluj-Napoca, precum şi AC by Marriott din Braşov. De asemenea, credem că există oportunităţi şi la malul Mării NegreIvan Kissev, senior director, International Hotel Development CEE & CIS Marriott, pentru ZF.

Ivan Kissev nu a menţionat care ar fi cel de-al treilea hotel, însă familia Ghinea, care controlează grupul Arsat din Arad, a anunţat anul trecut un proiect imobiliar mixt din care urmează să facă parte şi primul hotel Autograph Collection by Marriott din afara Bucureştiului, mai arată sursa citată.

Întrebat dacă în România ar putea fi deschis un hotel sub brandul Ritz-Carlton, Kissev a spus că grupul Marriott se uită mereu după oportunităţi de a investi şi a creşte, însă nu a menționat exact dacă piaţa locală s-ar potrivi conceptului brandului Ritz-Carlton.

MARRIOTT INTERNATIONAL HOTELS INC. MARYLAND USA SUCURSALA BUCUREȘTI ROMÂNIA, a raportat pentru anul 2021 un profit de 1.419.741 milioane de lei, în creștere ce 163% față de primul an pandemic, cand lanțul hotelier a ieșit pe minus cu 2.248.075 milioane de lei. Tot în 2021, compania raporta un capital total de 29.681.257 milioane de lei, în creștere față de anul 2020, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Reamintim faptul că grupul deține JW Marriott Bucharest Grand Hotel (de cinci stele) aproape de Centrul Vechi (Istoric) al Capitalei, în zona Palatului Parlamentului. 

Comenteaza