Lanțul clujean de cafenele Meron se va extinde agresiv în România. Deschide 30 de unități

Lanțul clujean de cafenele Meron se va extinde agresiv în România. Deschide 30 de unități
Planurile rețelei vizează expansiunea la 30 de unități în România și în străinătate | Foto: Meron

Antreprenorul clujean Bogdan Ciocian a decis să înființeze trei cafenele în județul Bihor, după tentative reușite de extindere la București și în Transilvania. Ținta acestuia este de 30 de unități deschise în următorii cinci ani, atât pe teritoriul României, cât și în afara țării.

Lanţul de cafenele Meron, fondat de Bogdan Ciocian în municipiul Cluj-Napoca, a ajuns la 10 unităţi la nivel naţional, după deschiderea unei locaţii în Oradea, o investiţie de peste 100.000 de euro. Strategia brandului vizează a două locaţii în Oradea anul acesta şi o a treia în 2020, conform portalului Biz.

Compania ţinteşte deschiderea a șase noi coffee shop-uri în Timişoara, Sibiu, Bistriţa, Braşov, Bucureşti până la finalul anului. Pe fondul creşterii numărului de unităţi, brandul clujean estimează afaceri de 15 milioane de lei. În afară de cele patru unități de la Cluj, au mai fost deschise cafenele Meron la București și la Satu Mare.

„Cu fiecare locație pe care o deschidem dorim să aducem o schimbare de percepție asupra rutinei în care ne bem cafeaua. Scopul nostru este ca fiecare consumator să înțeleagă cultura cafelei de specialitate și întregul proces prin care cafeaua ajunge la el, de la fermier până la barista”, a declarat Bogdan Ciocian.

Lanțul de coffee shop-uri are 80.000 de clienți lunar. Echipa Meron a ajuns la 80 de persoane. Planurile la nivel național vizează deschiderea a 30 locații pentru următorii cinci ani, cu potențial de extindere pe plan internațional.

Afacerea Meron a început în 2015, când o echipă de investitori clujeni a creat un concept unic pentru spațiul cafelei din România, conturând prima locație a unui lanț ce urmează să se dezvolte în franciză. Conceptul pornește de la cuvântul Meron, care în limba greacă înseamnă „zile”.

Comenteaza