O companie de IT din Cluj investeşte un milion de euro într-un centru de date

O companie de IT din Cluj investeşte un milion de euro într-un centru de date
Siguranța și disponibilitatea sunt cele mai importante criterii în alegerea furnizorului de cloud extern potrivit unui studiu realizat de compania clujeană de IT Brinel.

"România urmează tendința generală de virtualizare a centrelor de date, iar alegerea unui furnizor extern pentru aceste servicii depinde în mare măsură de siguranța și de disponibilitatea datelor", arată Brinel într-o analiză a studiului.


Studiul arată că 42% dintre profesioniștii IT respondenți sunt încă indeciși în ceea ce priveşte alegerea unui cloud extern, în timp ce 40% nu sunt dispuși să apeleze încă la un furnizor extern pentru virtualizare. Totuși, 18% planifică externalizarea stocării datelor, aceasta fiind cea mai mare pondere din totalul respondenților, fiind urmați de cei care optează pentru back-up și de cei are optează pentru accesarea aplicațiilor. 

Brinel investeşte un milion de euro în centrul de date. "Pe piața locală, companiile au devenit conștiente de modul în care virtualizarea conduce la o productivitate sporită prin automatizarea IT-ului, la reducerea costurilor operaționale și la asigurarea securității infrastructurii", a spus directorul Brinel, Marcel Borodi, într-un comunicat de presă.

La studiu au participat 97 de profesioniști IT din 73 de companii și instituții, în martie şi aprilie.

Comenteaza