Ömer Tetik (director Banca Transilvania) despre antreprenoriat: Job-ul meu este să ofer posibilitatea oamenilor să crească, ca intraprenori, în BT

Ömer Tetik (director Banca Transilvania) despre antreprenoriat: Job-ul meu este să ofer posibilitatea oamenilor să crească, ca intraprenori, în BT

Directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik a vorbit despre antreprenoriat și intraprenoriat în cadrul unui eveniment din Capitală unde au luat cuvântul mai mulți speakeri cu privire la acest subiect.

Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania, despre intraprenoriat și antreprenoriat:

„Unde sunt eu acum simt că pot să îndeplinesc anumite planuri, visuri, cred că pot să fac o diferență. Job-ul meu este să ofer posibilitatea oamenilor de a deveni antreprenori sau să crească, ca intraprenori, în Banca Transilvania, iar asta este o plăcere. Nu este vorba de a avea rolul principal, ci de a face parte dintr-o poveste, asta mă motivează în fiecare zi. Şi nu cred că există un playbook.

În cazul intraprenoriatului, noi suntem responsabili și în fața acționarilor, a antreprenorilor. Trebuie să oferim randamente, venituri și creșteri. O bucurie și un avantaj este că la BT lucrez cu antreprenorii, iar ca intraprenor am șansa să lucrez și să văd creșterea acestora. Dezavantajul este că sunt foarte mulți stakeholderi, pe care trebuie să îi menții într-un echilibru. Intraprenoriatul într-o companie atât de reglementată este destul de challenging, doar că atunci când o faci este și o bucurie foarte mare deoarece ai impactat viața și business-urile multor oameni.

Cred că pentru antreprenor la început de drum investiția principală ar trebui să fie în propriul business. Dar când începi să ai randament, să creezi capital, ar trebui să investești cât mai diversificat. Eu sunt fanul pieței de capital, așa că în continuare susțin investițiile în acțiuni, fonduri, instrumente care mi se par lichide, chiar dacă există și volatilitate. Iar când crește bugetul disponibil, următorul pas sunt investițiile imobiliare sau investițiile în alte business-uri”, a spus Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania.

Context

Declarațiile a fost făcute la evenimentul Față în față: Antreprenori și intraprenori, organizat în București, în 1 noiembrie, dedicat tinerilor care doresc să înțeleagă opțiunile în carieră – antreprenoriat vs intraprenoriat.

Vorbitori: Dragoș Petrescu, Iulian Stanciu, Elisabeta Moraru, Radu Savopol, Lucia Costea, Cătălin Priscorniță, Cosmin Marinescu etc.

Recomandări de lectură din partea vorbitorilor:

  • Simon Sinek: The Infinite Game
  • Blake Masters și Peter Thiel: De la zero la unu
  • Dan Senor și Saul Singer: Start-Up Nation
  • General Stanley McChrystal: Team of Teams
  • Reed Hasting și Erin Meyer: No rules rules
  • Kat Holmes: Mismatch
  • Jim Collins: Beyond Entrepreneurship

Întreaga întâlnire poate fi urmărită online.

Comenteaza