Producţia industrială şi exportul scad masiv în Cluj, la fel şi importurile

Producţia industrială şi exportul scad masiv în Cluj, la fel şi importurile
Producţia industrală din Cluj scade masiv după închiderea fabricii de telefoane mobile Nokia din Jucu. Nu doar producţia industrală a scăzut, dar şi exportul.

Direcţia Regională de Statistică arată că în iulie producţia industrială a scăzut cu 48,9% faţă de aceeaşi lună din anul 2011. Comparativ cu primele şapte luni din 2011, în acelaşi interval din 2012 indicele producţiei industriale a fost de 51,2%.

Indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, în luna iulie, a fost cu 30,3% mai scăzut faţă de luna iulie 2011, în vreme ce în primele şapte luni indicele valoric al cifrei de afaceri este de 59,0% faţă de aceeasi perioadă din 2011.

Activitatea de comerţ exterior din judeţul Cluj, în primele şapte luni ale anului, se concretizează în realizarea unui volum de export în valoare de 373,9 milioane de euro şi a unor importuri care însumează 666,2 mil. euro. Comparativ cu aceeaşi perioada din anul 2011, exportul a scăzut cu 62,4 %, iar importul a scăzut cu 29,9 %.

Fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu a fost închisă în urmă cu exact un an, în septembrie 2011, dată la care Nokia era de departe cel mai mare exportator nu doar din Cluj, ci din întreaga ţară.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza