Ramada a ajuns la Cluj. Pe Calea Turzii

Ramada a ajuns la Cluj. Pe Calea Turzii
Dezvoltatorii Akantus au afiliat hotelul lanţului Ramada, brand de sub umbrela Wyndham Hotel Group, una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume.

Ramada îşi pune numele pe primul hotel din Cluj, după mai mulţi ani de negocieri cu dezvoltatorii de unităţi de cazare din oraş. Contractul de afiliere a intrat în vigoare în 1 ianuarie, au precizat proprietarii Akantus, dar pe sistemele online de rezervări şi pe site-ul oficial al companiei internaţionale a apărut deja Ramada Cluj.

Contractul de franciză (de afiliere) în urmă căruia Akantus se transformă în Ramada Cluj a fost semnat în decembrie, potrivit conducerii EuroTrend, dezvoltatorul hotelului. „Contractul a intrat în vigoare la 1 ianuarie, iar din 20-25 ianuarie modificarea va deveni vizibilă şi pe frontispiciul hotelului. Negocierile pentru afiliere au durat aproape un an. Au fost 400 de criterii de îndeplinit, însă nu a fost nevoie să facem multe modificări; 95% dintre ele erau deja îndeplinite, având în vedere că încă din faza de proiectare şi execuţie hotelul a fost gândit pentru a îndeplini cerinţele de afilierea la un lanţ internaţional", a declarat Răzvan Ţărmure, director general al EuroTrend.

Potrivit acestuia, în câteva luni de funcţionare (Akantus a devenit operaţional în aprilie 2012), hotelul a ajuns să atingă un grad de ocupare de 55-60%. Unitatea de turism construită pe Calea Turzii este cotată la 4*, are 100 de camere, centru de conferinţe cu patru săli şi capacitate de până la 460 de persoane, patru locaţii de alimentaţie publică, cu o capacitate însumată de 400 de locuri, dar şi servicii de spa. Camerele pot fi rezervate cu preţuri începând de la 80 de euro, conform ofertelor din sistemele de rezervări online.
Wyndham Hotel Group este una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume, cu 7.260 de hoteluri şi 618.100 de camere în 66 de ţări. Grupul operează prin 15 branduri, printre care Howard Johnson şi Ramada Worldwide. Brandul Ramada, parte a grupului Wyndham Hotel Group, apare pe 850 hoteluri din clasa medie şi de lux. Akantus este cel de-al zecelea hotel Ramada din România, brandul fiind prezent cu câte o unitate în Braşov, Iaşi, Oradea, Piteşti şi Sibiu şi cu patru hoteluri în Bucureşti, unde funcţionează de asemenea o unitate Howard Johnson. Wyndham este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, alături de giganţi din industrie ca InterContinental, Hilton Worldwide, Marriott International sau Accor.

Reprezentanţii Ramada negociază de câţiva ani intrarea pe piaţa de la Cluj, cu diverşi dezvoltatorii de unităţi de cazare interesaţi să pună brandul cunoscutlui lanţ pe frontispiciu. Dezvoltatorii de la CBC Development Design, care au ridicat o clădire destinată unui centru de afaceri în parcul industrial Tetarom I, au prevăzut în ansamblul de business o componentă hotelieră care urma să fie operată sub brandul Ramada. După izbucnirea crizei economice, conducerea CBC a renunţat la planurile iniţiale şi a reorientat proiectul spre servicii medicale, planuri care încă nu au fost duse în şantier.

Conform primelor anunţuri, centrul de afaceri urma să includă un hotel Ramada cu 120 de camere, restaurante de 500 de locuri şi un centru de conferinţe de 994 mp, cu o capacitate de 500 de locuri. De asemenea, negocieri cu Ramada anunţau şi reprezentanţii dezvoltatorilor hotelului plănuit de Bughero Exim pe strada Traian Vuia, în zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. În cazul acestei unităţi, lucrările au început, dar încă nu sunt finalizate.

Clujul, sărac în hoteluri de brand

Primul hotel de 4* din Cluj-Napoca afiliat unui lanţ internaţional a fost Ana Dome, unitatea de 109 camere ridicată de familia Ghişe în cartierul Zorilor. Acesta a fost deschis în iulie 2009, sub umbrela Golden Tulip. De asemenea, West City s-a transformat în Fusion Hotel, afiliindu-se în martie 2011 la reţeaua Best Western. Fusion Hotel şi-a extins spaţiile de conferinţe prin renunţarea la o parte din camere.

 

Etichete
Comenteaza