Start-up-ul clujean medtech Synaptiq a obținut finanțarea de 600.000 euro și este evaluat la aproape 5 mil. euro

Start-up-ul clujean medtech Synaptiq a obținut finanțarea de 600.000 euro și este evaluat la aproape 5 mil. euro
| Foto: Synaptiq.io - LinkedIn

Recent, start-up-ul local de medtech Synaptiq a lansat o nouă rundă de investiții iar în urma acesteia, firma din Cluj care a dezvoltat o soluție pentru identificarea rapidă și conturarea organelor cu tumori canceroase a obținut o finanțare de 600.000 de euro.

Echipa start-up-ului Synaptiq din Cluj a fost aleasă pentru a-şi prezenta proiectul în cadrul SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite.

Start-up-ul medtech Synaptiq, care dezvoltă o soluţie software ce eficientizează tratarea cancerului, a atras o investiţie de 440.000 euro de la Fortech Investments (in­ves­titor principal) şi investitorii iniţiali, plus 155.500 euro pe platforma de equity crowd­funding Seedblink, într-o rundă de finanţare ce vizează o sumă totală de 600.000 euro, potrivit ZF.

Synaptiq Cluj, evaluat la 4,8 mil. euro poate obține mai mulți bani

Campania de pe Seedblink este activă până pe 8 mai, timp în care start-up-ul poate depă­şi ţinta propusă de 160.000 euro, limita ma­ximă fiind 300.000 euro. Proiectul Synaptiq era evaluat la 4,8 milioane de euro înaintea rudei de finanțare.

În 2021, echipa Synaptiq a reuşit să ia o primă finanţare în valoare de 250.000 euro de la fondurile de investiţii Cleverage şi GapMinder şi de la antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate. Anul trecut, start-up-ul clujean a reuşit să obţină şi un grant în valoare de 158.000 euro de la fondul norvegian Inno­vation Norway. Mediq, soluţia software dezvoltată de Synaptiq, se bazează pe prelucrarea datelor cu ajutorul inteligenţei artificiale şi este proiectată şi dezvoltată în colaborare cu medici şi clinici de renume cu scopul de a-i ajuta pe radioterapeuţi să identifice, să contureze şi să diagnosticheze într-un timp extrem de scurt tumorile şi organele la risc în cadrul tratamentelor de radioterapie.

Comenteaza