Start-up-ul clujean Stress Less lansează Tully, brățara medicală care vine în ajutorul copiilor cu ADHD

Start-up-ul clujean Stress Less lansează Tully, brățara medicală care vine în ajutorul copiilor cu ADHD

Stress Less este un start-up din Cluj, care dorește să ajute copiii diagnosticați cu ADHD cu o brățară medicală care va fi disponibilă chiar de Paști. Ținta fondatorilor este ca dispozitivul să primească certificare medicală pentru a putea fi decontat prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Stress Less este un start-up din Cluj, care a dezvoltat o soluție numită Tully, care îi ajută pe copiii cu ADHD să își stăpânească stările și emoțiile. Dispozitivul va fi lansat la nivel internațional, iar Stress Less va începe colaborarea cu unul dintre cele mai mari spitale pediatrice din Europa, în vederea obţinerii unei certificări medicale.

Lansare de Paști

„Vom lansa produsul cel mai probabil în luna aprilie, chiar înainte de Paşte, şi sperăm să facem livrările în termen de câteva luni. Obiectivul este ca dispozitivul Tully să primească certificarea medicală. Dar asta înseamnă să facem teste clinice şi să avem colaborări cu spitale şi am început să discutăm cu unul dintre cele mai mari spitale pediatrice din Europa şi cu Universitatea din Barcelona. Am observat că există interes şi deschidere în vederea utilizării acestei brăţări atât din partea părinţilor şi mai ales a copiilor“, a spus Marius Rus, cofondator şi CEO al start-up-ului StressLess, pentru ZF.

Cum funcționează Tully?

În urma lansării, dispozitivul Tully va putea fi achiziţionat la liber de către utilizatori însă reprezentanţii start-up-ului au ca obiectiv să transforme soluţia într-una medicală şi să o introducă în schemele de rambursare din asigurările de sănătate.

„Ţinta noastră este ca dispozitivul să primească certificare medicală şi să îl putem introduce în schemele de rambursare din asigurările de sănătate. Însă, estimativ, cred că asta se va întâmpla în următorii doi ani. Până atunci plata e suportată direct de utilizator, iar noi pe de o parte vindem brăţara, iar pe de altă parte avem şi servicii, precum accesul complet la date. Practic, după obţinerea certificării, vom putea să generăm şi rapoarte medicale, anchete pe care să le punem la dispoziţia specialiştilor care să le interpreteze“, a explicat Marius Rus, CEO-ul StressLess.

De asemenea, unul dintre obiectivele pe termen mediu şi lung ale reprezen­tanţilor start-up-ului StressLess este să extindă funcţionalităţile soluţiei Tully.

„În prezent, soluţia îi ajută pe copii să îşi controleze stările şi emoţiile, reacţiile provocate de stres, dar condiţii similare de stres apar nu doar în cazul celor cu ADHD, ci şi în cazul celor cu autism, sindromul de stres posttraumatic, bipolaritate sau în cazuri precum anxietate şi depresie. Iar noi vrem să le acoperim pe toate acestea.“

Extindere în SUA, Australia și alte state Europene

De asemenea, lansarea dispozitivului Tully va acoperi mai multe pieţe, precum Europa, Statele Unite ale Americii, Australia şi Noua Zeelandă, iar în urma lansării soluţiei start-up-ul se va pregăti şi pentru ridicarea unei finanţări care să susţină planurile de dezvoltare.

„Toate planurile vin cu un cost semnificativ şi intenţionăm să ridicăm o investiţie, dar după ce vom lansa produsul pe piaţă, atunci o să pornim şi o campanie de finanţare. Suma va depinde foarte mult de rezultatele obţinute după campania de lansare“, a mai adăugat Marius Rus.

Comenteaza