Turcii de la Synergy Construct au pus ochii pe Cluj

Turcii de la Synergy Construct au pus ochii pe Cluj

Dezvoltatorul de complexe comerciale și rezidențiale Synergy Construct a inclus Clujul pe harta zonelor pentru viitoarele sale proiecte.

Fondată de oamenii de afaceri turci Savas Gunata şi Huseyin Karali, Synergy Construct şi-a diversificat portofoliul: pe lângă activitatea de antreprenor general, dezvoltă propriile proiecte rezidenţiale şi comerciale. În cazul celor de retail are în plan construirea de parcuri atât în oraşe mari şi sub 50.000 de locuitori, potrivit ZF.

„Ne uităm atât la oraşele mari, dar şi la cele mici, între 20.000 şi 40.000 de locuitori, unde se simte nevoia unui retail modern şi care să devină o destinaţie şi în aceste oraşe. Astfel de scheme sunt necesare şi în Iaşi, Bucureşti sau Cluj, dar şi în Târgu-Jiu, Giurgiu sau Alexandria.

Majoritatea investitorilor se uită la oraşe mari care generează un volum constant, sigur, care la final asigură un return al investiţiei. Comerţul modern pe care dorim să îl implementăm în proiectele noastre va genera un trafic ridicat şi în oraşele mici“, a spus Liviu Suvac, chief business officer al Synergy Construct.

În cazul parcurilor de retail compania va folosi drept model conceptul pe care îl dezvoltă în Voluntari - 30 de magazine, de la 50 la 1.000 mp. Printre proiectele sale rezidențiale figurează cele din Străuleşti, Voluntari- Pipera, iar dintre cele construite ca antreprenor, GVI Town din Bucureşti, birourile America House, hotelul Radisson Blu, fabrica ETI Craiova.

Cristina Toroş, senior consultant al companiei de consultanţă CBRE, spune că tot mai multe oraşe terţiare atrag investiţii în retail. „Oraşele mici au intrat încă de anul trecut pe radarul investitorilor. Atracţia dezvoltatorilor este către zonele neexploatate unde oamenii au nevoie de acces la magazine de bricolaj, magazine de haine şi super sau hipermarketuri“.

Comenteaza