Este Klaus Iohannis ofiţer acoperit?
- Scris de Sorin Rosca Stanescu
- 21 Sep 2015, 15:01
- Editorial
- Ascultă știrea
Timp de zece ani, la președinția României s-a aflat un om al Securității. Cum declara acum, la capătul "călătoriei", ofițerul de caz al lui Traian Băsescu, Silvian Ionescu, unul dintre conducătorii Direcției de Informații Externe a Securității ceaușiste și cel care îl avea sub control direct pe comandantul de cursă lungă atunci când acesta a fost plasat ca șef al reprezentanței Navrom la Anvers.
Acest uriaș schelet din dulap, din dulapul lui Traian Băsescu, l-a legat de mâini și de picioare în raporturile sale cu serviciile secrete, făcându-l dependent de acestea. Atunci când lăsa impresia contrară, și anume că el le dirijează, le controlează, nu făcea altceva decât să se cocoșească pentru a ascunde adevărul.
A urmat domnul Victor Ponta și el recrutat de serviciile secrete și, evident, socrul sau, Ilie Sârbu, om cu state vechi, tot la DIE. Şi cine știe câți mai sunt.
Dacă domnul Cornel Nistorescu se va învrednici să vină nu numai cu o acuzație gravă la adresa președintelui Klaus Iohannis, ci și cu dovezi că așa stau lucrurile și că acesta deține gradul de colonel ca ofițer acoperit, atunci lucrurile sunt atât de grave încât am curajul să afirm că, în România, democrația, atâta cât a fost, este pusă pe butuci.
Un stat în care unul sau mai multe servicii secrete conduc și dirijează toate lucrurile importante care se întâmplă, nu poate fi decât un exemplu de lipsă de transparență. Pentru că, prin definiție, serviciile secrete de aceea sunt secrete, pentru că nu lucrează pe față. Ori, lipsă de transparența în deciziile politice reprezintă o trăsătură fundamentală a statului totalitar. Indiferent cum încearcă acel stat să-și mascheze adevărata substanță.
Dacă nu ne aflăm într-o democrație, atunci nici alegerile nu pot fi vreodată libere. Şi ele sunt tot dirijate. Societatea nu se orânduiește așa cum doresc cetățenii ei, ci altfel. Așa cum doresc serviciile secrete. În aceste condiții, de ce ne-am mira că cei mai mulți români își manifestă disprețul și neîncrederea în raport cu clasa politică. De câte ori au ales un politician, au crezut că fac un lucru bun. Şi de câte ori au crezut că fac un lucru bun, s-au trezit că au pus la conducerenu un reprezentant al lor, ci un om al sistemului.
Dar este Klaus Iohannis, cu adevărat, un om al sistemului? Ar fi atâta de tragic încât mă încăpățânez să cred că este doar victima unei oribile calomnii. El a fost ales tocmai pentru că le-a creat românilor speranța că vine din afara "sistemului" și că, mai devreme sau mai târziu, îi va pune capăt, România urmând să devină și ea un stat normal.
Cred că ne aflăm fix în punctul în care i se poate cere lui Klaus Iohannis să răspundă cât de poate de clar. Are sau nu are dreptate Cornel Nistorescu? Şi cred că și Cornel Nistorescu are datoria să prezinte probe.