Admitere liceu 2023. CALENDARUL probelor eliminatorii pentru elevii care vor în clase cu regim bilingv

Admitere liceu 2023. CALENDARUL probelor eliminatorii pentru elevii care vor în clase cu regim bilingv

Elevii de clasa a VIII-a care vor să opteze la liceu pentru o clasă în regim bilingv trebuie să susțină un examen de verificare a cunoștințelor la limba modernă pentru care aplică.

Elevii de clasa a VIII-a care vor să susțină proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a, într-o clasă cu regim bilingv, se pot înscrie în zilele de 15 și 16 mai, potrivit calendarului oficial.

Probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă se desfășoară în perioada 17-19 mai, conform sursei citate anterior.

În metodologia de desfășurare și organizare pentru aceste probe se arată că „unitățile de învățământ preuniversitar în care funcționează clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv vor organiza, pentru admiterea în clasa a IX-a la aceste clase, o probă de verificare a cunoștințelor la limba modernă (nivel lingvistic A2)”. Proba se organizează în centre stabilite de comisia de admitere județeană/ a municipiului Bucuresti, motează edupedu.ro.

De menționat este că nu se organizează pentru clasele sau grupele cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv pentru începători.

Proba orală va cuprinde itemi pentru verificarea competențelor de discurs oral și de participare la conversație de nivel A2. La proba orală nu se admit contestații.

Elevul care a obținut minimum nota 6 la proba de verificare a cunoștințelor de limba modernă este considerat admis.

Comenteaza