Fostul ministru Funeriu recomandă un test de orientare pentru elevi: "E crucial! Degeaba Messi ar fi jucat tenis de mic sau Einstein ar fi studiat istoria..."

Fostul ministru Funeriu recomandă un test de orientare pentru elevi: "E crucial! Degeaba Messi ar fi jucat tenis de mic sau Einstein ar fi studiat istoria..."

Fostul ministru al educației Daniel Funeriu le recomandă părinților să le facă copiilor un test de orientare pentru ca aceștia să urmeze studiile în domeniile spre care au înclinație.

"Orientarea sistematică e crucială în viață! Degeaba Messi ar fi jucat tenis de mic sau Einstein ar fi studiat istoria: foarte probabil niciunul nu ar fi atins nivelul extraordinar pe care l-au atins în fotbal şi fizică. De ce vă spun asta? Pentru că, pe lângă efort şi dorință ("vreau să fiu medic/ITst/cercetător!!") e extrem de important să ştii pentru ce anume copilul tău are aptitudini", este îndemnul lui Daniel Funeriu pentru părinți.

Recomandarea ministrului vine după simulările la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

"Acum că aveți rezultatele de la simulările de la Evaluarea Națională şi Bac, şi MAI AVEȚI TIMP să mergeți la liceul/facultatea care vi se potriveşte, nu vă pierdeți vremea! Faceți copilului cel mai performant test de orientare disponibil în România, cel validat de Mircea Miclea şi echipa sa", a adăugat Funeriu într-un mesaj postat pe Facebook.

În urmă cu o lună, după publicarea rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale, Daniel Funeriu a anunțat că lansează un site de meditații:

"În această situație de dezastru previzibil la simulare pentru Evaluarea Națională, n-am chef să-mi pierd vremea cu analize sterile, dar pentru că sunt un tip de acțiune am pregătit o intervenție de urgență pentru cei care vor să aibă o alternativă: pregătire „pe ultima sută” pentru Evaluarea Națională, dar și un modul de orientare școlară și în carieră. Găsiți linkurile către aceste soluții -cert, tardive pentru mulți- dar cu siguranță bune. Hai, fete și băieți de a VIII-a, capul sus și la treabă! Părinți: nu vă pierdeți vremea certându-vă copiii pentru rezultatele de la simulare, treceți la acțiune! Faceți un bine prietenilor cu copii într-a VIII-a și dați-le pontul".

 

Comenteaza