Video Emil Boc, despre rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat: „Ne bucurăm că din nou Clujul este pe primele locuri”

Emil Boc, despre rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat: „Ne bucurăm că din nou Clujul este pe primele locuri”
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a felicitat pe elevii care au susținut examene la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Emil Boc a subliniat, la ZIUA LIVE, că din nou Clujul este pe primele locuri.

Clujul este pe locul al doilea în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională, și pe locul întâi în privința rezultatelor de la Bacalaureat. Liceul Teoretic Avram Iancu și Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu au avut o promovabilitate de sută la sută.

„Îi felicit pe absolvenții de anul acesta atât ai claselor a opta, cât și pe cei care au dat bacalaureatul pentru reușitele lor, pentru faptul că sunt bucuria părinților lor, a profesorilor și mândria Clujului. Este meritul lor și îi felicit cu tot dragul. Ne bucurăm că din nou Clujul este pe primul loc, așa cum ne-am obișnuit în toți acești ani.

De asemenea, felicit întreg ecosistemul educațional de la Cluj, începând cu copiii, părinții, profesorii, cei care au fost la firul ierbii în fiecare zi, conducerile școlilor Inspectoratul Școlar și administrația locală care se îngrijește ca la Cluj să existe o infrastructură educațională, un cadru capabil să ofere condiții pentru ca elevii să își valorifice potențialul pe care îl au. Dacă fiecare își face treaba nu poate decât să iasă bine sau foarte bine, iar la Cluj se demonstrează asta în educație”, a spus Emil Boc.

La capitolul educație, primarul a amintit că în weekendul care a trecut, la Cluj au fost semnate contracte pentru infrastructura educațională între Ministerul Educației, universități și Primăria Cluj-Napoca. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, valoarea totală a contractelor încheiate este de 25 milioane de euro.

„La sfârșitul săptămânii trecute, am semnat contracte de 25 de milioane euro pentru infrastructura educațională. Încercăm în continuare să aducem bani europeni, să punem bani din bugetul local, pentru că din cei 25 milioane euro, 10 sunt puși din bugetul local, astfel încât să modernizăm și cartierul Borhanci cu o nouă școală, cu un nou liceu, pentru că o parte din bani merg pentru liceu. De asemenea să facem supraetajare la Școala Ion Creangă, să dotăm 64 de unități școlare cu echipamente digitale. De asemenea, investim în tot ceea ce înseamnă politici adiacente, burse, transport public gratuit, și totodată amintim și finanțarea complementară la școli.

Investiția în educație rămâne cea mai sigură investiție și e lipsită de grija falimentului, cheia în viață e în educația. (...) Clujul își va accelera investițiile în educație, avem investiții de 90 milioane euro, din care 45 milioane vin din bugetul local, cea mai mare investiție din istoria Clujului în infrastructura educațională”, a mai declarat primarul.

Emil Boc a mai precizat că transportul dedicat pentru elevi va fi extins în măsura în care vor fi achiziționate autobuze: „Sunt 14 trasee dedicate transportului elevilor, în măsura în care vom reuși să achiziționăm autobuze noi, vom extinde programul.

De asemenea, de anul acesta școlar intră în practică alte două proiecte, voucherele culturale și cele sportive, ca stimulente pentru elevi”.

 

 

Comenteaza