Buget de 50.000 euro pentru festivalul Colours of Cluj

Buget de 50.000 euro pentru festivalul Colours of Cluj
Prima ediţie a festivalului Colours of Cluj a fost organizată de o echipă de 150 de persoane, dintre care 100 de voluntari, şi a avut un buget de aproximativ 50.000 de euro, anunţă azi organizatorii.

 

„Le mulţumim tuturor celor care au ales să coloreze Clujul împreună cu noi, implicându-se în diverse activităţi, şi care au demonstrat că, iată, evenimentele frumoase pot fi organizate şi în luna august, iar Clujul şi clujenii merită un festival al verii. Vom reveni şi anul viitor, pentru a colora din nou vara cu evenimente pentru toată lumea", a declarat Cristian Hordilă, directorul festivalului, într-un comunicat de presă.


La prima ediţie a festivalului au participat, conform organizatorilor, 15.000 de persoane. 2.000 dintre acestea au asistat la inaugurarea festivalului, o proiecţie video pe faţada clădirii de pe Eroilor 1.

Evenimentul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate a fost „Noaptea albă la Grădina Botanică", un eveniment-premieră care a îmbinat tururile ghidate cu momentele muzicale, poetice, de teatru şi dans. Cei aproape 3.000 de spectatori au asistat sâmbătă la un recital instrumental susţinut de Mira Gavriş (pian), Radu Dunca (vioară) şi Vilhelm András (violoncel), la un recital unic susţinut de mezzosoprana clujeană Iulia Merca (invitaţi: soprana Simona Băltog şi trio-ul Gravriş - Dunca - Vilhelem) şi la un spectacol creat special pentru acest festival, care a alternat arii de operă cu texte din piesele trupei Semnal M, precum şi la spectacolul „This is my body. Come into my mind" (Create.Act.Enjoy).

 

Etichete
Comenteaza